Vágólapra másolva!
Nem úgy sikerült a phjongcshangi téli olimpia a brit rövidpályás gyorskorcsolyázó Elise Christie-nek, ahogyan azt szerette volna.

A világbajnoki címvédőt korábban már többször is kizárták, ki is csúszott Phjongcshangban, és ezer méteren sem tudott javítani. A szintén gyorskorcsolyázó Liu Shaloin Sándor barátnője a keddi előfutamokon Keszler Andreával egy futamban indult,

össze is akadtak a rajt után, ezért visszafújták a mezőnyt. Elise Christie el is esett, fájdalmas arccal állt újra a rajthoz.

A második rajtnál nem is erőlködött, inkább utolsónak sorolt be. Keszler viszont az így kapott második helyről azonnal élre állt, de nem sokáig, mert a holland Lara van Ruijven visszaelőzte.

Amikor Christie próbált előbbre törni, akkor az egyik egyenes végén úgy vette be a kanyart, hogy közben meglökte Keszlert, aki ugyan állva maradt, de nem tudta visszanyerni a sebességét, hogy támadó helyzetbe kerüljön, így negyedikként haladt át a célvonalon.

Pár nappal az olimpia kezdete előtt még mindketten bizakodtak:

2 days to chill ... ✌ #pyeongchang2018 #shorttrack #speedskating #hungary #greatbritain #couplegoals #winterolympics

Liu Shaolin (@shaolinliu) által megosztott bejegyzés,

A zsűri viszont továbbjuttatta a harmadik olimpiáján szereplő Keszlert, és kizárta Christie-t, akit az edzője ölben vitt az öltözőbe, annyira fájt a lába.

Edzője ölben vitte le a pályáról Elise Christie-t Forrás: Twitter

Elise Christie számára ezzel véget ért az olimpia, mivel nincs már több egyéni szám, a brit váltó pedig nem szerzett kvótát. A dráma utáni interjújában azt mondta, mostantól minden erejével a 2022-es pekingi téli játékokra koncentrál.