Élőben közvetítette az apa lánya kapitális hibáját

Olympische Winterspiele 2018 in PyeongChang Athletin SUD Athlet Internationales Olympisches Kowithee (IOK) Olympics sued Sportler winter Games SP Korea OS XXIII. Olympischen Winterspiele Sportlerin Olympiade Spiele 18 Olympisch OLY Datenbank International
Teresa STADLOBER, AUT, 7. Platz, Zieleinlauf, erschoepft im Ziel, Erschoepfung, disappointed, entt_uscht, Entt_uschung, Enttaeuschung Cross Country Skiing, Ladies 7,5km + 7,5km Skiathlon, Skilanglauf. am 10.02.2018. Olympische Winterspiele 2018, vom 09.02. - 25.02.2018 in PyeongChang/ Suedkorea. |usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az utolsó napra is jutottak izgalmak a phjongcshangi téli olimpián. A nők 30 kilométeres klasszikus sífutó számában sokáig úgy tűnt, hogy ezüstérmet ünnepelhetnek az osztrákok, de aztán jött egy ritkán látható hiba.

Miután a későbbi győzelmével sporttörténelmet író norvég Marit Björgen győzelmét nem tudták veszélyeztetni, a többiek az ezüst-, illetve a bronzéremért csatáztak. Húsz kilométernél az osztrák Teresa Stadlober haladt a második helyen, amikor elérte azt a pontot, ahol a kék és piros pálya keresztezi egymást. A verseny a kék pályán haladt, Stadlober viszont ahelyett, hogy jobbra kanyarodott volna - ahogy azt az előtte haladó sporttársa tette - egyenesen ment tovább. Szinte rögtön kapcsolt, de ekkor már késő volt, elment mellette az élmezőny, és végül csak 9. lett.

Az osztrák sportoldalak szinte kivétel nélkül a rövidzárlat (blackout) kifejezést használták arra, ami Stadloberrel történt. A versenyt az osztrák közszolgálati tévén (ORF) szakkommentátorként közvetítő édesapja, a korábban szintén sífutó, Alois Stadlober sem akart hinni a szemének. "Basszus! Milyen egy hülye hiba" – tört ki belőle az érzelem, fokozva az élő adás varázsát.

De Teresa Stadlober sem volt sokkal kíméletesebb saját magához, amikor végre szóhoz jutott a célba érés után. "Nem keresek kifogásokat. Három napja készültem azon a pályán, ha még mindig nem ismertem, az csak az én hibám. Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek... érmet nyerhettem volna."

Természetesen John Travolta is előkerült a történtek után: