Társoldalunk:

Kihagyja a fedettpályás atlétikai vb-t az olimpiai bajnok brit távolugró

2018.02.28. 13:00

Greg Rutherford, a britek olimpiai bajnok távolugrója nem vállalja a szereplést a csütörtökön kezdődő birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon.

A 2012-es londoni játékok aranyérmese tavaly súlyos boka- és ágyéksérüléssel bajlódott, műtéteken esett át, ezért az augusztusi szabadtéri vb-n sem szerepelt. A mostani fedettpályás szezonban viszont már ismét versenyzett, sőt, másfél hete megnyerte az országos bajnokságot, múlt vasárnap pedig 7,89 méterrel negyedik lett a glasgow-i nemzetközi versenyen.

Greg Rutherford kihagyja a vb-tForrás: Origo

A formám javult a bajnokság és a glasgow-i viadal között is, ám még mindig nem vagyok képes olyan teljesítményre, amilyent elvárok magamtól" - indokolta döntését a 31 éves sportoló.

Rutherford idei célja, hogy megnyerje a szabadtéri Európa-bajnokságot, ezzel történelmi tettet hajtana végre.
"Arra törekszem, hogy én legyek az első távolugró, aki egymást követő három Eb-n is győzni tud, ezért nagyon keményen fogok dolgozni az elkövetkező hónapokban, hogy tökéletes állapotban térjek vissza a pályára" - ígérte Rutherford, aki olimpiai, világ-, és Európa-bajnoknak mondhatja magát, mivel a 2015-ös szabadtéri vb-t is megnyerte.