Esport: új hős a láthatáron, fény derült a LOL világbajnokság helyszínére

Virtus.pro, esport
Az orosz és ukrán játékosokból álló Virtus.pro nevű csapat diadalmaskodott Katowicében
Vágólapra másolva!
Egy újabb mozgalmas héten estünk túl, ami még erősebb indok arra, hogy átláthatóbbá tegyük azt. Ismét összeszedtük az esport legfontosabb eseményeket.

Overwatch

Az Overwatch 27. hősének kilétét sejteti a Blizzard. A játék Twitter-oldalán nap mint nap újabb részletek jelennek meg az egyelőre ismeretlen karaktert illetően. Elsőízben egy képet láthattunk, amin egy Slaga nevű, kalapácsszerű fegyver tervrajza szerepelt, majd kedden egy Jetpack Catre kísértetiesen emlékeztető illusztráció került a felszínre. Mindkét kép egy-egy idézettel jelent meg, melyek vélhetőleg a készülő hős egysoros válaszai lehetnek.

Az eddigi információk alapján a legbiztosabb tipp az új karakter kilétét illetően az Overwatch japán Twitteréről érkezett,

miután véletlenül egy elérési útvonalat tettek közzé a beharangozó rajzok helyett. A felirat Brigitte nevét tartalmazta, akit korábban Torbjörn legidősebb lányaként megismerhettünk meg. Jeff Kaplan, a játék direktora is megszólalt a 27. hőst illetően, ám elég szűkszavúan fogalmazva csak annyit mondott: „nagy szükségünk van rá".

A Shanghai Dragons megszerezte első győzelmét az Overwatch League második etapjában Forrás: Shanghai Dragons/Twitter

Az Overwatch League második etapja szintén a héten vette kezdetét. Eddig az eredmények felemásan alakultak. A teljesen újraformálódott Shanghai Dragons bezsebelte első győzelmét a Dallas Fuel elleni mérkőzésük alatt, majd kivívott egy döntetlent a Los Angeles Valianttal szemben, ám mindkét szettet vesztesként zárták. A San Francisco Shock, a Boston Uprising és a Florida Mayhem szintén hasonló cipőben járnak: az első hetet mindannyian 0-2-ás verségaránnyal zárták.

A legjobb nyitást a Seoul Dynasty produkálta, akik eddigi két szettjük alatt csupán egyetlen meccset vesztettek.

A remek eredmény mellett leszerződtettek egy új játékost, név szerint Heo „Gambler" Jin-woot, akit pazar Lúcio játékosként ismert meg a közösség. Jin-woo óriási megtiszteltetésként írta le a csapatba való meghívását, és azt ígérte, a legjobb formáját fogja hozni ahhoz, hogy megszerezhessék szülővárosának a liga trófeáját.

Dota 2

Katowicében megrendezték az első lengyelországi Dota 2 Majort, melyre az Intel Extreme Masters keretein belül került sor. Összesen 16 csapat ütközött meg egymással, a csapatkörök végeztével azonban csak hatan maradtak a végjátékra, a többieknek a lelátón maradt hely.

Az orosz és ukrán játékosokból álló Virtus.pro nevű csapat diadalmaskodott Katowicében Forrás: Virtus.pro/Twitter

Végül páratlan játékkal az orosz és ukrán játékosokból álló Virtus.Pro nyerte meg a 400 ezer dolláros fődíjat, valamint Vladimir Nikogosyan nevű támogató játékosuk markát egy autó is ütötte, melyet a Mercedes-Benz ajánlott fel a szakértők által legjobbnak ítélt játékosnak. A részleteket az eseményt bemutató cikkünkből tudhatják meg.

Counter-Strike: Global Offensive

A hétvége során két presztízs verseny is lezajlott. Az egyik fronton a hölgyek mérkőztek meg egymással az Intel Challenge-en, míg a másik oldalon a StarSeries i-League negyedik szezonjára kerültpont. A lányok katowicei kalandján új játékosokat és régi ismerősöket egyaránt köszönhettünk.

A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a 2016-os és egyben a 2017-es szezon nyertes csapatának tagjai széthullottak,

ezért csupán páran tértek vissza Lengyelországba. A címvédésre nem került sor, viszont új bajnok avatására igen. Innen is gratulálunk a Team Dignitasnak.

A női mezőnyben a Team Dignitas a Counter-Strike: Global Offensive új bajnoka Forrás: ESL Counter-Strike/Twitter

A StarSeries kijevi megmérettetése szintén érdekesen alakult.

A legnagyobb esélyesnek tartott FaZe Clan idejekorán kiesett a mezőnyből, és végül idén először a bronzérmes mérkőzésen kellett megmutatniuk, mire képesek. Meglepő módon nem sikerült feljutniuk a dobogóra, helyettük az amerikai Team Liquidet érte ez a szerencse. A döntőben a Natus Vincere küzdött meg a mousesports-szal, ahol s1mple igyekezte menteni a menthetőt, végezetül pedig csapatával vereséggel zárták a napot. 2-1-re nyert a mousesports.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Ismét csak az Intel Extreme Masters Katowice egy eredményes versenyéről fog szólni a tudósításunk. Az Intel Challenge és a Dota 2 Major mellett a Spodek aréna egy kiemelt sarkában a világ legjobb PUBG csapatai játszottak a csirke-vacsoráért. Az eseményen 16 csapat mérettetett meg, ám ők mindössze két napot töltöttek a lengyelek nagyvárosában. A verseny roppant mód szorosra sikeredett, alig pár ponton múlott az első hely, amelyet végül az AVANGAR érdemelt ki, akik fej-fej mellett haladtak az OpTic Gaminggel.

League of Legends

Fényderült az idei Mid-Season Invitational, All-Star, Rift Rivals és a világbajnokság helyszíneire.

A bejelentést stílusosan képes illusztrációkkal reprezentálták, amelyek a tornák logói mellett a versenyeknek otthont adó városok főbb nevezetességeit, valamint a kontinensek körvonalát láttatják.

A Mid-Season Invitational, avagy röviden MSI május 18-20 között Párizsban, a világbajnokság Dél-Koreában, a Rift Rivals és az All-Star gála pedig egyaránt Észak-Amerikában egyelőre még nem pontosított helyeken kerülnek megrendezésre. Előbbi július 2-8 között, míg az utóbbi az év végén, december 3-9 között lesz megtekinthető.

Warcraft

15 évvel a Reign of Chaos megjelenését követően új foltozás érkezett a Warcraft 3-hoz, melynek köszönhetően a játék némi vérfrissítésen esett át. A 1.29-es verziószámú javítással végre elérhetővé vált a 16:9-es képarány, az egyidejűleg egymás ellen megmérkőzhető játékosok számát kitolták 24-re, valamint a vadonatúj térképeket kipróbálva ismét elmerülhetünk a 2000-es évek egyik legmeghatározóbb játékában. A fejlesztés kiadására a Warcraft 3 Invitational apropóján került sor, melynek első infómorzsáiról a múlthéten számoltunk be. A verseny február 27 és 28 között zajlik le, és a Back2Warcraft csatornán válik megtekinthetővé.

Egyéb

Véget értek a V4 selejtezői League of Legends, FIFA 18 és Clash Royale kategóriákban. A múlthétvégén kiderült, hogy melyek lesznek azok a csapatok, illetve egyéni játékosok, akik részt fognak venni a március 23-25 között megtartandó helyszíni versenyeken. A FIFA 18 berkein belül az Xboxon versenyzők közül molnargabo és Gabinho, valamint a PlayStationön játékosok közül Gogetinho és zyks jutottak ki az offline megmérettetésre. Clash Royale versenyszámban PatrikingX és JeZ küzdhetnek meg az arénában egymással és a mezőny többi tagjával. Valamint az utolsó pillanatban a RIFT eSports kiütötte az eddig stabil eredményeket felmutató Wonder Stag e-Sports csapatát, ezzel pedig bebiztosították helyüket a hónap végén esedékes LAN-ra.

Matthew „Sadokist” Trivett (balra) az egyik legismertebb esport kommentátor Forrás: Matthew Trivett/Twitter

A versenyeredmények mellett további információkra is fényderült. A korábban már beszámoltunk arról, milyen sztár-gárdát fogadhatunk a nemzetközi közvetítés porondján. Redeye, Thorin és HenryG mellé két új név érkezését jelentették be a szervezők.

Matthew „Sadokist" Trivett, valamint Anders Blume már biztosan érkeznek kis hazánkba, hogy emeljék a V4 színvonalát.

Megalakult a Kanadai Magyar Hokiklub Sportegyesület esport szakosztálya, melynek bejelentésére február végén az esett sor. Az MTK és a DEAC példáját követve a KMH szintén csatlakozott azon klubok csoportjához, akik komoly mértékben szándékoznak foglalkozni az elektronikus sportokkal, hogy támogassák annak fejlődését.

– írják a szövetség hivatalos oldalán, ahol azóta több interjú, valamint ismertető írás is megjelent.