Társoldalunk:

Negyedik súlycsoportban szerzett vb-övet az amerikai bunyós

2018.03.11. 13:16

Az amerikai Mikey García magyar idő szerint vasárnapra virradó hajnalban egyhangú pontozással legyőzte az orosz Szergej Lipinyecet, és nem csak veretlenségét őrizte meg, de újabb világbajnoki címet is szerzett, immár a negyedik súlycsoportjában. 

Lipinyec az IBF kisváltósúlyú világbajnoki övével a derekán érkezett a San Antonio-i ringbe, de nélküle távozott, miután a 38. profi mérkőzésén 38. győzelmét arató Mickey García egyhangú pontozással elvetta azt tőle. Az amerikai fölényét mutatja, hogy Lipinyec profi karrierje során először a padlóval is megismerkedett. 

García a pehelysúlyú, a nagypehelysúlyú és a könnyűsúlyú világbajnoki öve után a negyedik súlycsoportban mondhatja magát világbajnoknak. Hasonló sorozatra eddig csak ketten voltak képesek előtte: a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao és a mexikói Juan Manuel Márquez.

Az est másik címmérkőzésén a fehérorosz Kiril Relikh ugyancsak egyhangú pontozással győzte le a kubai Rances Barthelemyt, megszerezve a WBA gazdátlan kisváltósúlyú világbajnoki övét.