Szünetelteti a válópert Hosszú Katinka

Hosszú Katinka, Shane Tusup
Egy-egy győzelem után Hosszú Katinka elsőként férjéhez sietett
Vágólapra másolva!
Újabb meglepő fordulatot hoz a Hosszú Katinka-Shane Tusup házassági válság? A Blikk arról írt, hogy a felek szüneteltetik a válópert.

A Blikk információja szerint már beidézték őket a bíróságra, ám tárgyalásra végül nem került sor, mert

jogi képviselőiken keresztül közös kérelmet nyújtottak be a per szüneteltetésére.

A rajongók a hír hallatán abban reménykedhetnek, hogy meggondolták magukat, és akár még ki is békülhetnek. Ez a lehetőség sincs kizárva, ám a gyakorlat szerint inkább azokban az esetekben szokták közös kérelemmel a szüneteltetést kérni, ha a per folyatása előtt a felek az anyagi kérdésekben akarnak megegyezni.

"Ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyezségre jutni, vélhetően vagyonjogi kérdésekben – magyarázta az általános gyakorlatot a Blikk kérdésére dr. Kamarás Péter (64) jogi szakértő. – Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt egyik fél sem teszi meg, akkor a hat hónap leteltével a per megszűnik. Persze, az érzelmi okok sincsenek kizárva, a gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző.

Hosszú Katinka és Shane Tusup is kerüli mostanában a nyilvánosságot, hiszen amíg korábban a közösségi oldalaikon rendszeresen jelentkeztek, addig az elmúlt hetekben nem posztoltak. Az úszó legutóbb február 22-én gratulált az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottnak, míg az edző régebben, január 15-én osztott meg egy üzenetet életszemléletéről. A múlt héten a korábbi munkatársa, Darren Ward által indított személyiségi jogi per tárgyalásán sem jelent meg.