Testvérét is meglepte Gyurta Dániel a visszavonulással

MÚSZ Sajtótájékoztató, 2017.08.01.
Gyurta Gergely, Ez alkalomból értékeli a magyar válogatott teljesítményét, a körülményeket és magát a budapesti világbajnokságot Dr Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Dr Sós Csaba szövetségi kapitány és számos kiválóan teljesítő úszósztárunk is. 2017.08.01 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Gyurta Dániel olimpiai és háromszoros világbajnok mellúszó kedden hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul. A végső döntést decemberben hozta meg, de még testvére, Gyurta Gergely előtt is titkolta a dolgot – írja a borsonline.

„Az utolsó pillanatig titkolta a döntését. Engem sem avatott be, bár azért sejtettem, hogy mire készül. Sajnos az utolsó két éve nem úgy sikerült, ahogy szerette volna.

– mondta a Borsnak az Eb-bronzérmes Gergely. – Nekem óriási erőt ad, hogy ilyen a bátyám. Hatalmas tehetség, nagyon remélem, hogy a nyomdokaiba tudok lépni. Örülnék, ha a versenyeimre ezután is kilátogatna, és szurkolna nekem.

Gyurta Gergely sem tudott testvére visszavonulási szándékáról Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Bors azt is megkérdezte Gyurta Gergelytől, hogy örült-e volna annak, ha testvére 50 vagy 100 méteren versenyzik tovább 200 helyett. „Komolytalan lett volna a 200 méter korábbi egyeduralkodójának, ha csak féltávon indul. Ráadásul a 100 mezőnye is rendkívül erős.

Dani volt már a világ tetején, így azért könnyebb visszavonulni."