Wimbledoni győztes egy világbajnok ellen a budapesti tenisztorna gáláján

German Tennis Championships in Hamburg TENNIS
Michael Stich from Germany playing against countryman T. Haas during the German Tennis Championships, Manhagen Classics, Match of Legends in the am Rothenbaum tennis stadium in Hamburg, Germany, 19 July 2017. Photo: Daniel Bockwoldt/dpa
Vágólapra másolva!
A wimbledoni bajnok Michael Stich és az ATP-világbajnok Alex Corretja bemutató mérkőzése vezeti fel április 22-én a budapesti 561 345 euró (176,3 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornát.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a "Legendák csatája" elnevezésű gálameccs 14 órakor kezdődik a Kopaszi-gáton kialakított ideiglenes stadionban.

A 49 éves Stich 18 tornagyőzelme közül kiemelkedik az 1991-es wimbledoni diadal - a döntőben a szintén német Boris Beckert verte -, majd egy évvel később párosban is győzött John McEnroe oldalán Londonban.

Szintén 1992-ben aranyérmet nyert párosban a barcelonai olimpián, majd finálét játszott az 1994-es US Openen és az 1996-os Roland Garroson. Legjobb világranglistás helyezése a második volt, emellett tagja volt 1993-ban a Davis és a Hopman Kupa-győztes német csapatnak. Huszonegy évvel ezelőtti visszavonulása óta tévés szakkommentátorként tevékenykedett, és 2009 óta ő a hamburgi torna versenyigazgatója.

Michael Stich eredményei önmagukért beszélnek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Bockwoldt

A 43 esztendős Corretja 1998-ban és 2001-ben a döntőben maradt alul a Roland Garroson.

Előbbi évben öt ATP-serleget gyűjtött, köztük a világbajnokságét is - ő a legutóbbi spanyol, akinek ez sikerült. Egyesben 17 tornán diadalmaskodott, 2000-ben pedig megnyerte a Davis Kupát a spanyol csapattal.

Edzőként segítette Andy Murrayt, jelenleg pedig televíziós szakkommentátorként dolgozik.
A második alkalommal sorra kerülő Gazprom Hungarian Open - melynek tavaly az óbudai Nemzeti Edzés Központ volt a házigazdája - ezúttal a XI. kerületben zajlik majd április 22. és 29. között.