Vágólapra másolva!
Április 13-án, a romániai Nagyváradon (Oradea) rendezi első erdélyi nemzetközi bokszgáláját a Felix Promotion International. Az esemény programjában Magyarország és Románia klasszisai is helyet kaptak, köztük az amatőr Európa-bajnok, Bacskai Balázs.

A Felix Promotion versenyzői közül a cirkálósúlyú Tóth Tamást közel egy év kihagyás után szólítják ismét harcba, de ringbe lép még a debütáló Hegyi Barnabás, és a cirkálósúly magyar bajnoka, Darmos József is. A főmérkőzésen a korábbi junior világbajnok és felnőtt Európa-bajnok, olimpikon, profiként veretlen Bacskai Balázs küzd az ukrán Dmytro Semernin (13 győzelem, 4 vereség, 1 döntetlen) ellen.

„Magas, balkezes srác, aki nem kimondottan az ukrán iskolát képviseli, inkább jön előre és verekszik. Talán nyitott egy kicsit, úgyhogy ezt igyekszem majd kihasználni a 10 menetre tervezett mérkőzésen.

– fogalmazott Bacskai, aki a felkészüléséről a következőket mondta el.

Bacskai Balázs egy tanzániai ellenfél legyőzésével nyitotta a 2018-as idényt Fotó: Polyák Attila - Origo

„Most rövidebb idő állt rendelkezésre, kicsit a pihenőmet is elnyújtottam. De mindent összevetve, jól sikerült a felkészülésem, amit igyekszem majd Semernin ellen is bizonyítani" – nyilatkozta a hatodik mérkőzésére készülő bokszoló, aki örül, hogy a határon túl is megmutathatja tudását.

„Amatőrként a mérkőzéseim többségét külföldön vívtam, ezért úgy érzem, nem lehetnek ismeretlen érzéseim ezzel kapcsolatban. Biztos egy kicsit más lesz az erdélyi bokszgála, mint az eddigi profi fellépéseim, de

A ringbe lépő román ökölvívók között köszönthetünk a mind a hét profi meccsét megnyerő cirkálósúlyú Cezar Juratoni-t, valamint a váltósúlyú Flavius Biea-t is. Utóbbi egyébként vendégként ott volt a Felix Promotion februári rendezvényén, már csak azért is, mivel régóta baráti kapcsolatot ápol Bacskai Balázzsal.

A Felix Promotion International idei második gáláját Magyarországon a közszolgálati M4 Sport csatorna sugározza, míg a romániai sportszerető közönség a DigiSport Romania adón követheti figyelemmel az eseményeket. További információért kattintsanak a www.felixpromotion.com honlapra, valamint az exkluzív videós tartalmakért csatlakozzanak az iroda Facebook-oldalához.