Társoldalunk:

Tyson Fury június 9-én bokszol újra

2018.04.12. 16:42

Június 9-én tér vissza Tyson Fury, a britek korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnoka.

A 29 éves ökölvívó Manchesterben lép szorítóba, ellenfele egyelőre nem ismert. A 206 centis Fury még veretlen, 25 győzelme van a profik között, és 2015 novemberében Volodimir Klicsko legyőzésével a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka lett. Azóta viszont nem lépett ringbe, mert mentális problémákkal küzdött, és kétszer is lemondta a visszavágót. Később kiderült, hogy egy ellenőrzés során kokaint találtak doppingmintájában, a brit profi bokszért felelős szervezet pedig - aznap, amikor lemondott címeiről - felfüggesztette versenyzési jogát.

tyson furyForrás: Twitter

Fury nem sokkal ezek után egy interjúban bevallotta, hogy mániás depresszióval küzd, ezért fogyaszt alkoholt és kábítószert, de teljesítményfokozót sosem használt. Egy 2015 februári mintájában ugyanakkor nandrolon nyomaira bukkantak.

Fury felfüggesztését decemberben szüntették meg. Az IBF, a WBA és a WBO övét jelenleg honfitársa, Anthony Joshua mondhatja magáénak, aki az amerikai Deontay Wilder legyőzésével szeretné begyűjteni a Bokszvilágtanács (WBC) címét is. Ezután következhetne a mesés bevétellel kecsegtető Fury-Joshua mérkőzés.