Társoldalunk:

Taroltak a magyarok az ifjúsági olimpiai válogatón

2018.04.15. 21:25

A négy szakágból háromban magyar versenyző végzett az élen a Barcelonában rendezett ifjúsági olimpiai (YOG) válogatón, így a magyar küldöttség bezsebelte a maximálisan megszerezhető négy kvótát.

A szombati félhivatalos eredmények után vasárnap hivatalossá vált, hogy a síkvízi és a szlalom összetett versenyét a lány kajakosoknál Rendessy Eszter nyerte meg, Újfalvi Laura pedig ötödik lett. Európából az első hat helyezett kvalifikálta magát az októberi, Buenos Aires-i játékokra, de miután a szabályok szerint egy nemzetből csak egy versenyző juthat ki a YOG-ra, így Rendessy Eszter képviseli majd hazánkat Argentínában, írja a Kajakkenusport.hu.

A fiú kenusoknál Pálla Balázs összesítésben a negyedik helyen zárt, de legjobb európai versenyzőként ő is kvótát szerzett.

A lány kenusoknál még nincs hivatalos eredmény, de az előzetes számítások szerint kettős magyar siker született. A síkvízi és a szlalom eredmények összesített rangsorában Gönczöl Laura és Opavszky Réka végzett az élen holtversenyben. Kettőjük között az döntött, hogy Gönczöl Laura előrébb zárt síkvízen, ahol második lett, ezzel ő kvalifikálta magát a YOG-ra.

A fiú kajakosoknál Kiss Ádám ugyancsak megnyerte az összetett versenyt, ezzel ő is utazhat majd októberben Buenos Airesbe.

„Ez így egyszerűnek hangzik, hogy a négyből három szakág versenyét megnyertük, de nagyon nem volt ilyen egyszerű. Nagyon magas színvonalú versenyt láthattak Barcelonában, csapatunk erejét pedig az adta, hogy a remek síkvízi eredmények után szlalomban is a középmezőnyben tudott végezni, holott voltak olyan síkvízi versenyzők, akik nem is tudták teljesíteni a szlalompályát – mondta el Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány.