Hat hónapra felfüggesztették Canelo Álvarezt

Canelo Alvarez v Gennady Golovkin Press Conference - Los Angeles GettyImageRank2 Announcement People SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH Professional Sport Boxing - Sport USA California City Of Los Angeles PRESS CONFERENCE Three People PORTRAIT Photogra
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 27: Boxers Canelo Alvarez (L) boxing promoter and former professional boxer Oscar De La Hoya (C) and Gennady Golovkin pose during a news conference at Microsoft Theater at L.A. Live to announce their upcoming rematch on February 27, 2018 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nevadai Atlétikai Bizottság fél évre felfüggesztetette Saul Álvarez engedélyét, így biztossá vált, hogy május 5-én nem kerül sor a Gennagyij Golovkin elleni visszavágóra. Mérkőzés ettől függetlenül lesz, és végre meg is van a kazah bokszoló ellenfe.

A Nevadai Atlétikai Bizottság azt követően hozta meg az ítéletet, hogy bizonyítottá vált, a mexikói bokszoló szervezetében két vizsgálat is tiltott szert, klenbuterolt mutatott ki. Álvarez és csapata a szerrel fertőzött mexikói marhahúsra fogta a pozitív tesztet, a nevadai hatóság azonban büntetett. Az ilyenkor szokásos egy éves büntetést azonban megfelezték, amire a szabályok lehetőséget adnak az első hibázásánál.

A következő ilyen képre szeptemberig kell várni Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevork Djansezian

A felfüggesztés február 17-i dátummal lép hatályba, ami azt jelenti, hogy Álvarez szeptemberben már újra bokszolhat, és az őt képviselő Golden Boy Promotions reményei szerint szeptember 16-án, a mexikói függetlenség napján már kötelek közé is léphet, hogy végre letudja a Golovkin elleni visszavágót.

A WBA, a WBC és az IBF középsúlyú világbajnoka a történetktől függetlenül kesztyűt húz május 5-én, és Las Veges helyett a kaliforniai Carsonban, Álvarez helyett pedig az örmény-amerikai Vanesz Martiroszjan ellen védheti meg az öveit, írja a profiboksz.hu.