Sarapova további Grand Slam-tornákat szeretne nyerni

Marija Sarapova
Russian tennis player Maria Sharapova poses as she arrives to the 2016 Vanity Fair Oscar Party in Beverly Hills, California on February 28, 2016. / AFP / ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ
Vágólapra másolva!
Marija Sarapova, az oroszok volt világelső teniszezője kijelentette: nem azért tért vissza, hogy kis versenyeket nyerjen, a célja az, hogy ismét Grand Slam-tornákon diadalmaskodjon.

A 31 éves, ötszörös GS-bajnok játékos Stuttgartban arról beszélt, hogy 15 hónapos, doppingvétség miatti eltiltását követően nem lehet más célja, mint ismét a legnagyobb trófeákért küzdeni. "Ha egyszer megtapasztaltad, milyen érzés Grand Slam-tornát nyerni, egyértelmű, hogy ez a cél lebeg a szemed előtt" - fogalmazott.

Az egykori világranglista-vezető szerint "butaság lenne" azt mondania, hogy a kis tornákon elért sikerek motiválják, mert nem ezért küzd. A visszavonulásával kapcsolatban megjegyezte, nincs konkrét terve, mikor fejezi be a pályafutását.

Marija Sarapova nagy célokért küzd Forrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalez

"Szeretnék még egy olimpián játszani, de ezt most, 2018-ban nem tudom megmondani, hogy reális cél-e" - nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban.

A teniszező tavaly megjelent életrajzi könyvében azt írta, hogy ha nincs a 2016-odoppingvétsége, már nem játszana. Sarapova tavaly áprilisban tért vissza, de azóta sok sérüléssel bajlódott, s mindössze egy versenyt nyert Tiencsinben. Grand Slam-tornán legutóbb 2014-ben, Párizsban diadalmaskodott.