Vágólapra másolva!
Majoros Bence 84 helyet javított előző havi pozícióján az asztaliteniszezők világranglistáján.

A nemzetközi szövetség (ITTF) kedden, két nappal a svédországi Halmstadban rendezett csapat-világbajnokság zárónapja után hozta nyilvánosságra a májusi rangsort, s a magyar férfijátékosok közül Majoros ugrott a legnagyobbat, a 194. helyről a 110.-re.

Aranyosi Péter szövetségi kapitány válogatottja nyolc győzelemmel és egy vereséggel nagyszerűen szerepelt a vb-n, megnyerte a másodosztály küzdelmeit, s ezzel feljutott az élvonalba. A további csapattagok közül Ecseki Nándor a 161.-ről a 114.-ra, Szudi Ádám pedig a 236.-ról a 164. helyre lépett előre, egyedül a Svédországban gyengébben szereplő Lakatos Tamás rontott, ő a 101. helyről a 123.-ra került.

A nők a bajnoki divízió 15. helyét szerezték meg Halmstadban, s az öt csapattag közül négy javított a világranglistán: Pergel Szandra öt pozíciót előrelépve most a 64., Madarász Dóra tizet javítva a 80., Ambrus Krisztina 36-ot ugorva a 105., míg a 18 éves újonc, Fehér Orsolya az áprilisi 631. hely után jelenleg a 373. Egyedül a legjobb magyar, Póta Georgina rontott, ő a 33. helyről a 35.-re került.
A nőknél és a férfiaknál is kínai asztaliteniszező vezet Csen Meng, illetve Fan Csen-tung személyében.