Újabb olasz szakaszsiker a Girón

cycling Horizontal
Italy's rider of team Lotto-Jumbo Enrico Battaglin celebrates as he crosses the finish line to win the 5th stage between Agrigento (Sicily) and Santa Ninfa during the 101st Giro d'Italia, Tour of Italy cycling race, on May 9, 2018. Battaglin dominated a sprint finish with compatriot Giovanni Visconti and Portugal's Jose Goncalves, who finished second and third respectively. / AFP PHOTO / LUK BENIES
Vágólapra másolva!
Az olasz Enrico Battaglin nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik, szerdai szakaszát, az ausztrál Rohan Dennis megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín trikót.

Az Agrigento és Santa Ninfa közötti 153 kilométeres etapon a dombok szétzilálták a mezőnyt, így a befutóhoz egy 42 fős csoport - benne az összes esélyessel - érkezett elsőként, közülük pedig az egy nappal korábban harmadik Battaglin bizonyult a leggyorsabbnak a sprintben.

A szakasz előtt az egyik felvezető motoros balesetet szenvedett, a pilótát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Eredmények:

5. szakasz, Agrigento-Santa Ninfa, 153 km:
1. Enrico Battaglin (olasz, Lotto NL-Jumbo) 4:06:33 óra
2. Giovanni Visconti (olasz, Bahrain-Merida) azonos idővel
3. Jose Goncalves (portugál, Katyusa Alpecin) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Rohan Dennis (ausztrál, BMC Racing) 18:29:41 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 1 másodperc hátrány
3. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 17 mp h.

Csütörtökön a hegyi befutóval záruló Caltanissetta és Etna közötti, 164 kilométer teljesítése vár a mezőnyre, amely összesen 3562,9 kilométert teker a május 27-i, római célba érkezésig.