Vágólapra másolva!
Nagy napja volt Mitchelton-Scott csapatnak a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik, csütörtöki szakaszán, ugyanis Esteban Chaves nyert, míg Simon Yates összetettben állt az élre.

A Caltanissetta és Etna közötti 164 kilométeren a főmezőnytől egy nagyobb szökevénycsoport lépett meg, amelynek tagja volt a végül győztes kolumbiai kerekes is, aki öt kilométerre a céltól hagyta ott társait.
Az összetett elsőségre esélyes versenyzők végig egy bolyban tekertek, s bár több ritmusváltás is történt a világ egyik legaktívabb vulkánjára, az Etnára vezető emelkedőn, de ezek nem zilálták szét a társaságot.

Yates 1500 méterre a céltól indított sikeres akciót, s végül utolérte csapattársát, így együtt haladtak át célvonalon 26 másodperccel megelőzve a riválisokat, köztük a címvédő holland Tom Dumoulint, a négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome-ot és a 2015-ös Vueltán bajnok Fabio Arut.

Kettős Scott-öröm: Chaves (balra) a szakaszt nyerte, Yates (jobbra) az összetettben állt élre Forrás: AFP/Luk Benies

Az eddig éllovas ausztrál Rohan Dennis több mint egyperces hátránnyal ért a célba.

Eredmények:
6. szakasz, Caltanissetta-Etna, 164 km, hegyi befutó:
1. Esteban Chaves (kolumbiai, Mitchelton-Scott) 4:16:10
2. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) azonos idővel
3. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) 26 mp hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Yates 22:46:03 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 16 mp hátrány
3. Chaves 26 mp h.
Pénteken a Pizzo és Praia a Mare közötti 159 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3562,9 kilométert teker a május 27-i, római célba érkezésig.