Babos Tímea kikapott a hetedik kiemelttől Rómában

Babos Tímea, Tenisz
Babos Tímea és Kristina Mladenovic már a legjobb négy között az Indian Wells-i tenisztornán
Vágólapra másolva!
Babos Tímea kikapott a hetedik helyen kiemelt Caroline Garciától, így búcsúzott a második fordulóban a római salakpályás tenisztorna női versenyében.

A világranglistán 38. Babos és a karriercsúccsal 7. francia játékos korábban kétszer találkozott: 2014-ben Cincinnatiben a magyar nyert 6:4, 6:3-ra, majd Limoges-ban Garcia volt a jobb 6:7, 6:1, 6:3-mal.

Harmadik összecsapásukon a 24 éves Garcia 3:2-nél elvette a magyar adogatását, s előnyét megőrizve 40 perc alatt hozta az első szettet.

Ez most nem sikerült Babos Tímeának Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevork Djansezian

A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, majd az ellenfél 4:4-nél újra brékelt, aztán saját szervájánál kihasználta első meccslabdáját. A találkozó 1 óra 20 percig tartott.

A 25 esztendős Babos a párosok versenyben is érdekelt, a francia Kristina Mladenoviccsal a harmadik helyen emelték ki őket.

Az Australian Open-bajnok duó erőnyerőként a 16 között kapcsolódik be a küzdelmekbe, első ellenfelük a hazai közönség előtt szereplő Sara Errani és Martina Trevisan lesz. Babos egyesben éppen Erranit búcsúztatta az első fordulóban.

Eredmény (a WTA honlapja alapján):
nők, 3,35 millió dollár (884 millió forint) összdíjazás:

2. forduló (a 16 közé jutásért):
Caroline Garcia (francia, 7.)-Babos Tímea 6:3, 6:4