Társoldalunk:

Szülés után az ob-n tér vissza a birkózó Sastin Marianna

2018.05.17. 16:32

Szombaton Kecskeméten kerül sor a 2018-as szabadfogású és női országos birkózó bajnokságra. A nevezések alapján 130 férfi és 49 nő indulása várható.

Szabadfogásban ott lesz a válogatott keret zöme, a friss kaszpijszki Eb-bronzérmes Nagy Mihály ezúttal 79 helyett 86 kilóba nevezett, így nem testvérével, Nagy Péterrel, hanem vélhetőleg a vb- és kétszeres Európa-bajnoki harmadik Veréb Istvánnal kell majd megküzdenie az elsőségért. Nehézsúlyban a szombathelyiek két „erős embere", az egyaránt sokáig sérült Ligeti Dániel és Csercsics Richárd is leadta a nevezését.

Szülés után az ob-n tér vissza a birkózó Sastin MariannaForrás: Magyar Birkózó Szövetség

A női mezőny szenzációja, hogy 62 kilóba bejelentkezett a 2013-as világbajnok Sastin Marianna, aki három és fél hónappal kisfia, Olivér születése után most tér vissza a szőnyegre. Legutóbb a tavalyi országos bajnokságon szerepelt – és nyert – versenyen, tehát éppen egy év szünetet engedélyezett magának.

A kaszpijszki Eb-n két és fél hete bronzérmes Barka Emese 57 kilóba nevezett, viszont a tavalyi Eb-2., U23-as Európa-bajnok Németh Zsanett (76) ezúttal pihenőt kapott.