Fucsovics: Gyerekkorom óta erről álmodtam

FUCSOVICS Márton
Fucsovics negyeddöntős párosban a stuttgarti tenisztornán
Vágólapra másolva!
Büszkén és meghatottan nyilatkozott az MTI-nek Fucsovics Márton, miután szombaton megszerezte pályafutása első ATP-trófeáját az 501 ezer euró (159 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás tenisztornán.

A 26 éves játékos elsőként a német Peter Gojowczyk ellen 6:2, 6:2-re megnyert döntőről beszélt:

azaz, hogy mivel az ellenfelem agresszívan, laposan üti a labdát, én próbáljam játékban tartani azt, és fokozatosan átvenni az irányítást" - árulta el a nyíregyháziak büszkesége, majd rátért az ötmeccses svájci menetelés korábbi állomásaira.

Fucsovics Márton a bajnoki trófeával Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi

"A legjobb mérkőzésem az első kettő volt Albert Ramos és Frances Tiafoe ellen, aztán - noha simán legyőztem Stan Wawrinkát - nem éreztem annyira stabilnak magamat.

Fucsovics nevetve reagált arra a felvetésre, hogy az áprilisi, budapesti versenyen a korai búcsú után még keserűen beszélt arról, hogy nem "fekszik" neki a salakborítás.

"Ezt a véleményemet most már nehéz lenne fenntartani.

Ezzel együtt tény, hogy nem a kedvenc borításom, de az utóbbi időben valahogy mindig jól végződik a salakszezon. Tavaly júniusban győztem a vicenzai challenger-versenyen, idén pedig már ATP-tornát nyertem" - magyarázta.

Ami az ünneplést illeti, a Davis Kupa-válogatott vezére elmondta, nem sok ideje lesz rá. Este csapatával beülnek abba az étterembe, ahová egész héten jártak, vasárnap pedig már utaznak tovább a Roland Garrosra, ahol életében először főtáblás lesz. A jövő héten ráadásul már - újabb karriercsúccsal - a világranglista 45. helyezettjeként vághat neki a párizsi Grand Slam-versenynek.

Fucsovics Márton ünnepel miután legyőzte a német Peter Gojowyczkot Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi

"Mint megtudtam, az open-érában magyar részről csak Taróczy Balázs és én nyertünk férfitornát. Ez az érzés nagyon új nekem és alighanem az egész magyar teniszsportnak.

- jelentette ki Fucsovics Márton, akinek első ellenfele a kanadai Vasek Pospisil lesz a francia fővárosban.