Világkupa-ezüstérmes a magyar tornász

torna gerenda Kovács Zsófia rio2016
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Kovács Zsófia gerendagyakorlatot mutat be a női tornászok selejtezőjében a Rio Olimpiai Arénában, Rio de Janeiróban 2016. augusztus 7-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Vágólapra másolva!
Az egyéni összetettben Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia a második helyen végzett talajon a tornászok eszéki világkupaversenyén, vasárnap.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Dunaferr SE sportolója 12,800 pontot kapott a döntőben. A kétszeres olimpikon Böczögő Dorina 12,433 pontot szerzett, így ötödik lett talajon.

Kovács Zsófia ezúttal nem gerendán, hanem talajon remekelt Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

"Boldog vagyok, hogy sikerült a második helyen zárnom a talaj finálét, viszont még mindig nem vagyok teljesen megelégedve, mert van mit javítani az egész gyakorlaton. A harmadik soromat nagyon csiszolni kell, hogy pontos legyen, a negyedik soromat pedig erővel kell jobban bírnom. A továbbiakban azon leszek, hogy a következő versenyen már sokkal tisztább legyen az egész" - nyilatkozta Kovács Zsófia.

Szombaton Makra Noémi bronzérmes, míg Böczögő ötödik lett felemáskorláton, a férfiaknál Kardos Botond korláton a negyedik helyen végzett.