Serena Williams még nem érzett olyan fájdalmat, mint most

SARAPOVA, Marija; WILLIAMS, Serena
Párizs, 2018. június 4. Az amerikai Serena Williams sajtótájékoztatót tart a francia nemzetközi teniszbajnokságon a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. június 4-én, ahol bejelentette, hogy karsérülés miatt visszalép és nem vállalja már az orosz Marija Sarapova elleni nyolcaddöntő mérkőzést. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Vágólapra másolva!
Serena Williams még nem tartott sajtótájékoztatót egy Grand Slam-mérkőzése előtt sem. Hétfőn délután ez is megtörtént, de az oknak senki nem örült. 

Amikor hétfő délután 15 óra 20 perckor a Roland Garros sajtóközpontjában jelezték, hogy Serena Williams úton van az interjúszobába már mindenki tudta:

elmarad az amerikai rangadója Marija Sarapova ellen.

A kérdés már csak az volt, mi az oka Serena Williams döntésének. Még soha nem lépett vissza egy Grand Slam közben. A vasárnapi pároson már lehetett látni, hogy valami nem működik, mert a döntő szettben 120 km/órás sebességgel ütötte a szervákat, a szokásos 170-180 helyett.

Sejteni lehetett, hogy mire készül Serena Forrás: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Mostanra oda jutott, hogy képtelen vagyok adogatni. Így nehéz lenne teniszezni. Ez egy teljesen új sérülés, soha nem volt még ilyen problémám, nem éreztem még ilyet. Pont ez a probléma. Szinte minden sérülésem volt már, ami a könyvekben megtalálható, de ez valami más. Nem tudom, hogyan kezeljem. A Görges elleni mérkőzés közben éreztem először.

Nagyon fájdalmas volt és nem tudtam, mi ez.

A vasárnapi párost azért is játszottam, mert látni akartam, hogy érzem magam meccsen és lehetőség volt kipróbálni különböző ragasztásokat, egyéb segítséget, de nem lett jobb. Párizsban maradok, és annyi specialistát keresek fel, amennyi csak szükséges, hogy kiderüljön mi ez. Holnap megyek MRI-re."

Még soha nem érzett ilyen fájdalmat Forrás: AFP/Christophe Archambault

"Borzasztó csalódott vagyok, mert rengeteg áldozatot hoztam azért, hogy itt legyek. Sok időt vettem el a lányomtól, a családomtól, hogy felkészüljek, mindent beleadtam.

Fizikálisan amúgy teljesen rendben vagyok és mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban ment a játék. Nagyon szeretek Marija ellen teniszezni, fekszik a játéka nekem. De megígértem magamnak, az edzőmnek, a csapatomnak, hogy, ha nem leszek legalább 60 százalékos állapotban, akkor nem játszom. Ez egy nagyon nehéz helyzet, de

megtanultam az életben, hogy mindig pozitívan gondolkodjam.

Remélhetőleg a következő versenyre, az év hátralevő részére sikerül meggyógyulnom" - búcsúzott Serena Williams az újságíróktól.