Egyelőre nem lesz világelső párosban Babos Tímea

2018 French Open - Day Seven TENNIS france open day 7 Tímea Babos Kristina Mladenovic 2018 ADULT France FRENCH TENNIS OPEN Grand Slam ITF TOURNAMENT Individual Event International Tennis Federation MATCH Sport Men Novak Djokovic One Person Paris - France
Tímea Babos and Kristina Mladenovic wins over Nao Hibino and Oksana Kalashnikova during the third round at Roland Garros Grand Slam Tournament - Day 7 on June 02, 2018 in Paris, France. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A világelsőség és egy újabb Grand Slam-győzelem volt a tét Babos Tímeáéknak a Roland Garros második hetében a női párosban, de az 1. kiemelt kettős nagyon gyenge napot fogott ki, és ez még két ismeretlen japán ellen is kevés volt a sikerhez a negyeddöntőben. 

Horrorisztikus első játszmát hozott Babos Tímea és Kristina Mladenovic negyeddöntője a két japán lány ellen. Kezdődött azzal, hogy rögtön brékhátrányba került a magyar-francia kettős, mert Babos Tímea adogató játékát egyből elbukták. Arra azért lehetett számítani, hogy

Hozumi és Ninomija nem a bomba szerváik miatt jutott a legjobb nyolc közé,

tehát nem lehetetlen küldetés a visszabrék. Hozumi adogatott a 2. játékban, 4 egyenlő és 2 fogadóelőny után sikerült feliratkozni az eredményjelzőre (1:1.) Erős túlzás volna azt állítani, hogy színvonalas teniszt produkáltak a hölgyek.

Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic is rossz napot fogott ki szerdán Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

Nagyon sok volt a hiba a játékban, Babos Tímea az alapvonalról bizonytalankodott és a hálónál sem érezte a játékot a megszokott módon. A legnagyobb kihívást az okozta, hogy Ninomija Makato szenzációs volt a hálónál, a röptéit élesen, pontosan ütötte, bámulatosan olvasta a játékot.

Ezzel együtt, ha az első kiemelt pár csak 70 százalékát hozza a tudásának, akkor az alacsony termetű, ezen a szinten újoncnak számító japánok nem okozhattak volna gondot. Úgy tűnt, kezd érvényesülni a papírforma, 3:3 után sikerült elvenni Ninomija szerváját és

5:3-nál Babos Tímea adogathatott a szettért.

Ment is minden szépen, 40:30-nál bomba első szerva, ziccerbe jött visssza a labda, a francia azonban a hálóba vágta. A kimaradt lehetőség után még három játszmalabdájuk volt 5:4-nél, amikor Hozumi szervált, de akkor sem sikerült befejezni a szettet, ami aztán, ahogy ilyenkor lenni szokott elment a rövidítésben.

A 2. játszmában előbb 2:3-nál kellett izgulni, amikor Mladenovic 0:40-ről próbálta hozni az adogatását. Sikerült neki, de pár perccel később Babos került hasonló helyzetbe: 3:4, 15:40-nél szervált. Egyenlő lett, de a 3. fogadóelőnynél

Mladenovic újra ziccer-röptét rontott.

A japánok az elődöntőért szerválhattak. Hozumira várt a feladat, hogy befejezze a csatát. Az első kiemelteknek bőven volt esélyük a visszabrékre, de a döntő pillanatokban megint vérfagyasztó hibákat követtek el.

Így örül, aki legyőzi az első kiemeltet:

Hozumi, az első meccslabdánál elütött a rossz irányba mozduló Mladenovic mellett és így győztek a jóval esélytelenebb ázsiaiak 1 óra 44 perc alatt 7:6, 6:3-ra.

"Nem csalódott vagyok, hanem ideges – mondta a mérkőzés után Babos Tímea az Origo helyszíni tudósítójának. – Nem játszottunk jól, de így is volt lehetőségünk megnyerni a meccset. A mérkőzés kulcsa az első szettben volt, amikor 5:3-ra vezettünk és jatszmalabdánál ziccerünk volt. Nagyon sok könnyű röptét rontott a hálónál Kiki. A japánok a 2. szettben már jobban is teniszeztek, de akkor is voltak még lehetőségeink. Meglepő volt, hogy a hálónál milyen jó teljesítményre voltak képesek."