Vágólapra másolva!
Kozák Danuta aranyérmet szerzett K-1 500 méteren a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján. A gyermeke születése után a nemzetközi porondra visszatérő versenyző elfáradt a megterhelő hétvégi programban, bravúrnak érzi, hogy a 200 méteres döntőben is a dobogóra állhatott.

Szerettem volna jól evezni, ezen a vízen csak ennyit tudtam megoldani. Nagyon elfáradtam, ha a kétszáz méteres döntőben dobogón leszek, az bravúr lesz" - nyilatkozta az ötszörös olimpia bajnok Kozák Danuta, akinek összejött a bravúr, ugyanis ezüstérmet nyert a K-2 200 méteres döntőben.

Kozák Danuta elképesztő magabiztossággal nyerte az 500 kajak egyest Forrás: Szalmás Péter/MKKSZ

"Annyira gyors volt az egész, de éreztem, hogy jövök a végén.

Ha kicsit nagyobb a szél, lehet elkaptam volna Martát (a lengyel Marta Walczykiewicz-et – a szerk.), de így is jó volt. Az ötszáz után nagyon elfáradtam, mert kemény a pálya és nagyon párás a levegőt. Fontos volt, hogy jól tudjak regenerálódni" - mondta boldogan Kozák Danuta, aki két aranyérmet és egy ezüstöt hozott össze az Európa-bajnokságon.

A szombaton K-1 1000 méteres döntőjében ezüstérmet szerző Kopasz Bálint az 500 méteres döntőben utolsó helyen ért célba, elmondása szerint a szombati versenyszámok nagyon sokat kivettek belőle.

„A szombati verseny után nagyon komoly tejsavképződés keletkezett a testemben, nem tudott regenerálódni az izomzatom.

Ezért nem lettem most dobogós. Viszont jó kedvvel jöttem ide, és így is nagyon jól sikerült a hétvége. Idén többször már nem fogok 500 méteren indulni. Rákoncentrálok az 1000 méteres egyénire és megpróbálkozom az 1000 méter párossal" – ecsetelte terveit Kopasz Bálint.