Társoldalunk:

Nem arrogáns, nem nagyképű - Hosszú Katinka teljesen megváltozott

2018.06.12. 06:05

A nemzetközi úszóvilág visszakapta a régi Hosszú Katinkát, aki mosolyogva barátkozott mindenkivel a Mare Nostrum versenysorozat hétvégi, franciaországi állomásán.

Mintha kicseréltek volna a háromszoros olimpiai bajnok úszót az edző-férjével, Shane Tusuppal való különválása óta. Válogatott társait és a stábtagokat is meglepte, ahogy az Iron Lady viselkedett. Mosolygósan, kedvesen vegyült a társakkal, mindenkihez volt egy-két kedves szava, ami nem nagyon volt jellemző, amikor még férjurával járta a versenyeket.

A viadalra egyedül érkezett, csupán masszőre kísérte el, vagyis Dudás Dániel (akivel félrelépett) nem tartott a bajnoknővel.

Kedves, mosolygós, barátságos. Az úszóvilág visszakapta a régi Hosszú KatinkátForrás: DPPI/Stephane Kempinaire

„Meglepett minket, milyen aranyos. Bár a decemberi rövidpályás Eb-n is kedves volt, ahová szintén Shane nélkül érkezett. Nyoma sem volt már a tőle megszokott szükségtelen sztárallűröknek, öncélú mutogatásnak, arrogáns viselkedésnek.

De tudtuk, az nem ő, csak Tusup a kimagasló eredmények mellett ezt is kiváltotta belőle. A társak sem neheztelnek rá, sőt örülnek, hogy visszakapták a barátnőjüket" - mondta egy Franciaországban tartózkodó edző, aki szakmai szemmel is figyelte az Iron Ladyt. – A 200 méter vegyesen elért győzelme és a 400-on szerzett ezüstérme szerintem többet ér a három olimpiai aranynál.

Óriási nyomás van Katinkán, hiszen nemcsak szakmai, hanem magánéleti krízisen is átmegy. Emellett pedig irányítja a céget is. Hazarepül, hogy szülői értekezletet tartson, majd rohan tovább versenyezni, közben pedig edző nélkül tréningezik minden áldott nap. Erre csak a legnagyobb klasszisok képesek.

(Forrás: Bors)