Vágólapra másolva!

Nem jutott a négy közé a férfi párbajtőrcsapat

A magyar férfi párbajtőrcsapat egészen az utolsó párig vezetett, ám végül nyolc tussal kikapott Svájctól, így nem jutott be a legjobb négy közé az Újvidéken zajló vívó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A viadal honlapja alapján a Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András összeállítású együttes a svédek elleni magabiztos sikerrel indította a napot. A győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, amit a 45-29-es végeredmény is bizonyít.

A nyolc között a tavalyi világbajnoki ezüstérmes svájciak vártak a magyarokra, akik óvatos, kiegyenlített meccset vívtak riválisukkal. Az első párokban szinte semmi sem történt, három asszó után 2-1 volt az állás. A folytatásban is csak a Peterdi András-Max Heinzer minimeccs volt eseménydús, elsősorban az egészen furcsa, "rohangálós" stílusban vívó Heinzer miatt, aki rendre leszorította Peterdit a pást végébe, ahol vagy ő, vagy a magyar, esetleg mindketten találtak. A különcsatájukat Heinzer 10-9-re nyerte, az állás pedig magyar szempontból 6-4-ről 15-14-re módosult. Ezután ismét kockázatmentes vívás zajlott a meccsen, így a záróemberekre, a tavaly egyéniben vb-harmadik Rédlire, illetve Heinzerre maradt a döntés. A három perc első felében az olimpiai bronzérmes magyar tartotta az előnyt, ám Heinzer erőszakossága meghozta az eredményt, Rédli védései, közbeszúrásai nem sikerültek, Svájc pedig fordított, s végül 42-34-re nyert.

A folytatásban az 5-8. helyért vívhat a magyar együttes.
A nap során még a női tőrözők csapatversenyeit rendezik az Eb-n.