Cilic legyőzte Djokocivot a fináléban

Cilic
Croatia's Marin Cilic poses with the trophy after beating Serbia's Novak Djokovic in the men's singles final at the ATP Queen's Club Championships tennis tournament in west London on June 24, 2018. Cilic won the final 5-7, 7-6, 6-3. / AFP PHOTO / Ben STANSALL
Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt horvát Marin Cilic nyerte a 2,1 millió euró (683 millió forint) összdíjazású füves pályás férfi tenisztornát a londoni Queen's Clubban, miután a vasárnapi döntőben három játszmában jobbnak bizonyult a korábbi világelső szerb Novak Djokovicnál.

A finálé első szettjében Djokovic 6:5-ös vezetésnél a mérkőzés során először brékelt, és 1 óra 8 perc alatt játszmaelőnyhöz jutott. A második felvonásban már mérkőzéslabdája is volt Djokovicnak, de az előző évben a döntőben veszítő Cilic hárította, és rövidítésben egyenlített.

Cilic legyőzte Djokovicot a Queen's Club-i tenisztorna döntőjében Forrás: AFP/Ben Stansall

A záró szettben Cilic 4:3-ra vezetett, amikor Djokovic a találkozó során először veszítette el szervagémjét, így a horvát saját adogatójátékával lezárta az összecsapást, amely 2 óra 59 percig tartott.

Cilic idei első, pályafutása 18. ATP-tornagyőzelmét aratta, míg a Djokovic elleni mérlegét 2-14-re módosította.

Eredmény, döntő:
Cilic (horvát, 1.)-Djokovic (szerb) 5:7, 7:6 (7-4), 6:3