Babos Tímea párosban javított Wimbledonban

Kristina Mladenovic, Babos Tímea, tenisz
FRANCE, Paris : Hungary's Timea Babos (R) speaks with France's Kristina Mladenovic as they play against Germany's Anna-Lena Groenefeld and Slovakia's Katarina Srebotnik during the double's final match of the WTA Paris Open tennis tournament in Paris on February 2, 2014. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Csütörtökig kellett várni az első magyar sikerre az idén Wimbledonban. A női párosban Babos Tímea és Kristina Mladenovic első kiemelthez méltóan győzött a japán Hozumi Eri és Kato Miju kettős ellen.

Az ázsiaiak kifejezetten nehéz ellenfélnek számítanak egy Grand Slam első fordulójában, ráadásul Hozumi alig három hete döntőt játszott a Roland Garroson és

a párizsi negyeddöntőben ő búcsúztatta Babosékat.

Igaz, akkor Ninomija Makoto volt a párja. Ezúttal nem együtt indultak, mert Katóval már áprilisban megállapodott Hozumi és a japánoknál ez gyakorlatilag megváltoztathatatlan.

Az első játszmában 5:4-nél sikerült brékelni a japánokat. A második szettben nem kellett ilyen sokáig várni,

már 3:2 után összejött a gém fogadóként.

Babos Tímea (jobbra) és Kristina Mladenovic sikerrel vette az első akadályt Forrás: AFP/Miguel Medina

Tekintettel arra, hogy az adogatás a magyarnak és a franciának is nagyon jól ment, nem kellett különösebben aggódni a folytatásban, 55 perc alatt 6:4, 6:3-ra győzött Babos Tímea és Kristina Mladenovic.

- értékelt közvetlenül a meccs után Babos Tímea, ahogy a pályáról az öltözőbe sétált.