Társoldalunk:

Tele lesz magyarokkal az októberi budapesti birkózó-vb

2018.07.06. 13:10

Érett birkózást vár versenyzőitől Ritter Árpád, a női válogatott szövetségi kapitánya az októberi budapesti birkózó-világbajnokságon, melyen várhatóan mind a tíz kategóriában lesz hazai induló a mezőnyben.

A keretben jelenleg hat versenyző, Dénes Mercédesz (53 kg), Galambos Ramóna (55 kg), Barka Emese (57 kg), Sleisz Gabriella (65 kg), Németh Zsanett (76 kg) és a szülés után visszatért Sastin Marianna (62 kg) vb-helye tűnik biztosnak. A további négy súlycsoportban fiatal birkózó szerepel majd a Papp László Arénában, a szakvezető azonban addig nem hozza nyilvánosságra jelöltjei nevét, amíg a magyar szövetség elnöksége el nem fogadja javaslatát.

Németh Zsanett szabadfogásban, a 76 kilósok között indulForrás: Martin Gábor/Martin Gábor

A válogatott tagjai több nemzetközi edzőtáborban és versenyen vettek, vesznek részt a felkészülés alatt. Az eddigi közös munkának köszönhetően Ritter Árpád pozitív tapasztalatokat szerzett versenyzőiről.
Jól motiválhatók, nem kell attól tartani, hogy kényesebbek lennének, mint a fiúk. Céltudatos és sikerre éhes női válogatott készül októberre" - mondta az MTI-nek a szakvezető.

Ritter Árpád bizakodó a vb-vel kapcsolatbanForrás: ROTH TAMAS GEZA RothFotok/Roth Tamas

A kétszeres Európa-bajnok, egykori kiváló versenyző a hazai vb-n nem titkoltan érmet vár csapatától.
"Összességében mindenkitől azt várom, hogy érett birkózást mutasson be, persze annyira nem leszek csalódott, ha kevésbé tetszetős küzdelmekkel több érmet is nyerünk majd a világbajnokságon" - jegyezte meg Ritter Árpád.
A budapesti birkózó-világbajnokságot október 20-a és 28-a között rendezik a Papp László Sportarénában.