A Magyar Muaythai Szövetség 2020-ban Európa-bajnokságot rendezne

Spéth Norbert, Muaythai
Spéth Norbert történelmi aranyérmet nyert a muay thai Eb-n
Vágólapra másolva!
A Magyar Muaythai Szövetség 2020-ban Európa-bajnokságot rendezne Budapesten.

Szabó László főtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn elmondta, hogy az európai szövetség a múlt heti, prágai kontinensviadalon különdíjjal jutalmazta a magyar szövetséget a válogatott egyre nagyobb létszámú, egyre eredményesebb szerepléséért, valamint motivációként, hiszen Magyarország 2020-ban szeretne Európa-bajnokságot rendezni a fővárosban.

Spéth Norbert történelmi aranyérmet nyert a muay thai Eb-n Forrás: czechfighters.com

A világbajnoki ezüstérmes Spéth Norbert a sportág történetének első magyar Eb-diadalát aratta az A kategóriában, a magyar küldöttség pedig - a juniorokat is beleszámítva - három arany-, három ezüst- és két bronzéremmel minden idők legsikeresebb szereplését produkálta a kontinensbajnokságon, amelyre 40 ország 274 versenyzője, köztük tíz magyar nevezett.

"A válogatottunk minden világversenyen tesz egy lépést felfelé, ezt most már nemcsak Európában, hanem világszinten is elkezdtek értékelni.

Lavina-jellegű folyamat ez, hiszen Spéth Norbert elindított egy folyamatot, ehhez egyre több versenyző csatlakozik, hiszen végre van egy példaképünk" - magyarázta Szabó László.