Vágólapra másolva!
Török Enikő bízik abban, hogy a lehető legjobb eredménnyel térhet majd haza az ifjúsági olimpiáról. A játékokat októberben rendezik meg Buenos Airesben. A magyar breaktáncos olimpiai részvétele mérföldkőnek számít a Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) életében is.

Török Enikő elmondta, hogy rajta kívül 11 breaktáncos lesz ott - a lányok között - Buenos Airesben. A magyar versenyző kettőzött erővel készül a játékokra.

Heti hat edzéssel készülök életem egyik legfontosabb versenyére" – mondta Török Enikő.

Török Enikő tizenegy másik breaktáncossal versenyez majd Forrás: Origo

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy a szövetség életében kiemelt szerepet kap az ifjúsági olimpiai részvétel.

„ A Magyar TáncSport Szakszövetségnek a profiljában egy új ág jelent meg, ez a divattánc, illetve a speciális páros táncok. Ebbe beletartozik a breaktánc is. Nagy örömünkre szolgál, hogy az októberi ifjúsági olimpián lesz magyar induló ebben a kategóriában. Egy hosszú kvalifikációs időszak végén derült ki, hogy Török Enikő is ott lehet Buenos Airesben. Nagyon szurkolunk neki, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy azt az edzőjével eltervezték" – nyilatkozta Zsámboki Marcell.

A 2018-as nyári ifjúsági olimpiai játékokat október 6. és 18. között rendezik meg Buenos Airesben.