Bombaerős egységek alakultak a szolnoki kajak-kenu válogatóra

CSIPES Tamara, Medveczky Erika, kajak-kenu
Medveczky Erika és Csipes Tamara mutatja ezüstérmét a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén
Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik a második kajak-kenu válogatót, amely az augusztusi, portugáliai világbajnokságra való indulásról dönt.

A Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István által újonnan alakult 500-as férfi kajak négyes az Európa-bajnokságon remekül szerepelt, bronzérmet nyert, így Hüttner Csaba döntése értelmében ők már együtt készülhetnek a világbajnokságra.

A férfi kajaknégyes bronzérmet nyert a belgrádi Európa-bajnokságon Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A formájukat folyamatosan figyelemmel kísérem, és ha valakinél formahanyatlást látok, akkor változtatok a hajó összetételén.

– nyilatkozta a szövetség honlapjának a szövetségi kapitány.

Nagyon izgalmas új egységeket láthatunk ugyanakkor Szolnokon, az Eb-n parádésan visszatérő Kozák Danuta párosban korábbi nagy egyes riválisával, Kárász Annával fog versenyezni és női K-2 500 méteren a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella is új párral áll oda a rajthoz, méghozzá a tavalyi év felfedezettjével, Takács Tamarával. Ezek az egységek üldözik majd az első válogatót megnyerő Medveczky, Csipes egységet.

Kozák Danuta volt a magyar csapat legeredményesebb versenyzője a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon Forrás: MTI/Kovács Tamás

„A férfi kajakosoknál is vannak változások. Az első válogatón Ilyés Róberttel győztes Hufnágel Tibor régi-új párjával, Dombvári Bencével rajtol a hétvégén. Ilyés Róbert Noé Bálinttal versenyez majd, Pauman Dániel pedig Noé Zsomborral vág neki a K-2 1000 méternek.

- tette hozzá Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

Amennyiben más versenyzők lesznek az első és a második válogató győztesei, úgy szétlövés dönthet majd közöttük, amelyet várhatóan jövő keddig megrendeznek.

Az A döntőket pénteken és szombaton az M4, vasárnap pedig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldala élőben közvetíti, valamint a helyszínről jelentkezünk majd friss nyilatkozatokkal is.