Vágólapra másolva!
Másodszor találkozik a wimbledoni döntőben Serena Williams és Angelique Kerber. A hétszeres wimbledoni bajnok amerikai a csütörtöki második elődöntőben, az eddigi legjobb teniszével 6:2, 6:4-re győzte le az ezen a szinten újoncnak számító Julia Görgest. A center első mérkőzésén Angelique Kerber esélyt sem adott Jelena Osztapenkonak, 6:3, 6:3-ra nyert a korábbi világelső.

Soha nem játszott még a világranglistán 181. női játékos elődöntőt Wimbledonban. Eddig Mirjana Lucic-Baroni volt a csúcstartó, aki 1999-ben a ranglista 134. helyezettjeként jutott el a legjobb négy közé. Neki akkor nem sikerült a döntőbe jutnia.

Serena Williams döntős a wimbledoni tenisztornán Forrás: AFP/Oli Scarff

Serena Williams, bő tíz hónappal azután, hogy megszülte első gyermekét, a világranglista 181. helyéről vágott neki az idei wimbledoni bajnokságnak. Tavaly nem tudta megvédeni a 2016-os címét, mert terhes volt. Most a döntőért Julia Görgest kellett megállítania és az egyetlen pillanat, amikor megtorpant 6:2, 5:3-nál jött el. A meccsért adogatott és kiderült, neki sincsennek kötélből az idegei. Egy-két váratlan hiba, ajándék elég volt a németnek ahhoz, hogy visszabrékeljen. Sokáig nem örülhetett ennek, mert az amerikai egyből javított és 1 óra 10 perc alatt 6:2, 6:4-re nyert.

Az első felvonásban Angelique Kerber nem engedte szóhoz jutni a fiatal Jelena Osztapenkot, még az is belefért, hogy a 2. szettben 5:1-ről 5:3 legyen. A német, amikor másodszor szervált a fináléért, már nem hibázott, 68 perc alatt végzett lett ellenfelével.

nők, elődöntő:
S. Williams (amerikai, 25.)-Görges (német, 13.) 6:2, 6:4
Kerber (német, 11.)-Ostapenko (lett, 12.) 6:3, 6:3