Márton Anita biztosan nem indul az Eb-n

athletics Horizontal
A riói olimpia és a londoni szabadtéri világbajnokság után Birminghamban folytatta sikersorozatát Márton Anita
Vágólapra másolva!
A sikeres 2019-es folytatás érdekében a teljes idei szezont kihagyja a világbajnok súlylökő Márton Anita. Sérülé miatt már a Gyulai Memorialon sem tudott indulni, és már biztos, hogy az augusztusi Európa-bajnokságon sem lesz ott. 

"Sajnos, hónapok óta küzdök egy sérüléssel, ami úgy tűnik, hogy nem igazán akar rendbe jönni, szerencsére nem komoly, tehát műteni nem kell.

Jelenleg gyógytornászhoz járok, és kicsit félretettem az edzéseket" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának a világbajnok Márton Anita, akinek a bal térde fáj, és a combizmával vannak problémák.

Ezzel eldőlt, hogy kihagyja az augusztus 6-án kezdődő, berlini atlétikai Európa-bajnokságot, és egy ideig utána sem indul versenyeken.

"Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, hiszen az elmúlt 18 évben, amióta atletizálok, még nem volt olyan komolyabb sérülésem, ami hátráltatta volna a felkészülésemet. De szerencsém van, mert mind a békéscsabai klubom, mind az atlétikai szövetség támogatott, és biztattak, hogy ezt az évet inkább hagyjam, és a következő évre készüljek" - fogalmazott Márton Anita.

A 29 éves súlylökő bízik abban, hogy minél hamarabb el tudja kezdeni a felkészülést a következő évre. "Az lenne a cél, hogy a jövő évre minél hamarabb el tudjak kezdeni felkészülni, és így minél jobb felkészülést tudjak végigcsinálni majd.

Jövő évben először lesz egy fedettpályás Európa-bajnokság, majd egy szabadtéri világbajnokság, de a távlati cél mindenképpen a 2020-as tokiói olimpia lesz"

- mondta a 2016-os riói játékokon bronzérmet nyert klasszis.

Hosszú távon a kényszerpihenő a legjobb döntés Forrás: AFP/Ben Stansall

Márton Anita a kényszerpihenő alatt nem csak magára figyel, a fiatalabb atlétáknak is segít. "Lett egy kis szabadidőm, és ugye nekem is megvan az edzői végzettségem, így

Főleg a technikai részben tudok segíteni, hiszen versenyzőként talán egy picit másként is látom a dolgokat. A saját tapasztalataimat próbálom átadni a fiataloknak, ők még csak most kezdtek edzeni nemrég, még az alapokat tanulják, ezeket próbálom a lehető legjobban átadni a számukra."