Társoldalunk:

Két aranyat szereztek a magyar evezősök az Európai Egyetemi Játékokon

2018.07.19. 11:48

A Juhász-Simon duó hozta a „kötelező" aranyérmet, a BME-s lányok meglepetés-győzelmet arattak Coimbrában a július 15-én kezdődött Európai Egyetemi Játékokon evezésben. A július 28-ig tartó sporteseményen nyolc egyetem hetvennyolc sportolója verseng, hogy Európa legjobbja legyen. A magyarok az evezésen kívül 3x3 kosárlabda, kosárlabda, judo, kajak-kenu és tenisz sportágakban képviselik egyetemeiket ezen a multisport eseményen.

A világbajnok és Universiade-győztes Simon Béla, Juhász Adrián páros (Széchenyi István Egyetem) kormányos nélküli kettesben 7:06.73 perces eredménnyel lett első. Ebben a számban a harmadik helyet is egy magyar duó, Ocsenász Gergő és Sőnfeld Álmos (ugyancsak Széchenyi István Egyetem) szerezte meg 7:12.06 perces idővel.

Ennél jobban nem is kezdhetett volna a magyar csapatForrás: NVESZ

Némi meglepetésre a nők hasonló számában is magyar diadal született Krémer Eszter és Polivka Dóra (BME) révén, míg a Szabó Bence, Szigeti Roland, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs (Széchenyi István Egyetem) összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős egység a második helyen végzett az Oxfordi Egyetem mögött.

Simon Béla és Juhász Adrián aranyérmes lettForrás: NVESZ

Három hajó lett bronzérmes: Gagyi Barbara (Széchenyi István Egyetem) és Papp Gergely Márton (BME) egypárban, Kiffer Dorina (BCE) pedig könnyűsúlyú egypárban zárt harmadikként.
A jövő szombatig tartó Európai Egyetemi Játékokon a magyarok az evezésen kívül 3x3-as kosárlabdában, kosárlabdában, cselgáncsban, kajak-kenuban és teniszben szerepeltek, illetve szerepelnek.