Újabb világbajnoki címet szerzett a magyar sellőlány

Senánszky Petra, uszonyos úszás
Senánszky Petra második világbajnoki címét szerezte ezen a vb-n
Vágólapra másolva!
Senánszky Petra megszerezte a második világbajnoki aranyérmét Belgrádban. A magyar világklasszis az 50 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében győzött. A kétszeres Világjátékok-győztes Senánszkynak ez volt a 11. felnőtt világbajnoki aranyérme.

Varga Krisztina is dobogóra állt a vb harmadik versenynapján, miután – a korábbi világcsúcson belül úszva – a 400 méteres uszonyos gyors kategóriában ezüstérmes lett.

Senánszky Petra második világbajnoki címét szerezte ezen a vb-n Forrás: NVESZ

A slusszpoént a 4X200 méteres felszíni váltóban a férficsapat szolgáltatta: a Kanyó Dénes, Mozsár Alex, Gruber Kornél, Bukor Ádám kvartett a döntőben bronzérmes lett. Ez gyakorlatilag hat magyar klasszis sikere volt, ugyanis az előfutamban Hamlin Matthew és Dimák Dávid is úszott. A finálé előtt azonban a Belgrádban dolgozó magyar edzői stáb döntése értelmében a kvartettbe Kanyó és Mozsár került be.

A meglepetés bronzot szerző 4X200-as férfi váltó Forrás: NVESZ

A 400 méteres uszonyos gyors kategóriában Stadler Bence az 5., míg 400 méteres búvárúszásban Mozsár Alex a 6. helyen végzett.

A vb harmadik versenynapja után Magyarország 3 arannyal, 2 ezüsttel és 3 bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén áll.

A lista élén az oroszok állnak, megelőzve a kínaiakat és az ukránokat. A belgrádi világbajnokságon eddig 13 nemzet versenyzői szereztek érmet.