Shane Tusup semmibe veszi a magyar jogrendszert

TUSUP, Shane; Hosszú Katinka
Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője az év edzője díjjal az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban
Vágólapra másolva!
Figyelmen kívül hagyja a Fővárosi Törvényszék ítéletét az amerikai Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka korábbi edzője és férje. Tusup ellen exkollégája, a skót Darren Ward indított és nyert becsületsértési pert, de a Blikk úgy tudja,  a március 8-i ítélet óta az amerikai nem térítette meg számára a 135 ezer forintos perköltséget, és a kötelező bocsánatkérés is elmaradt.

Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és meglökte volt párjával közös úszóklubja, az Iron Aquatics akkori trénerét. A skótnak az volt a „bűne", hogy nem nevezte be a férfiváltót a versenyre. 90-100 ember hallotta az amerikai őrjöngését, még a versenyt is le kellett állítani. Az egyesület később mégis megvált Wardtól - emlékeztet a Blikk.

Shane Tusup nem foglalkozik az elmarasztaló ítélettel Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A bíró a „lekicsinylő" lökésért marasztalta el Tusupot, ezt minősítette becsületsértésnek. De a jelek szerint hiába mondta ki, hogy az amerikainak bocsánatot kell kérnie – magánlevélben – a becsületsértésért, s a 135 ezer forintos perköltséget is muszáj megtérítenie.

"Amennyiben Tusup nem teljesíti ezt, Ward végrehajtást kérhet.

Ha nem sikerül, az ingóságaiból foglalhatnak le valamit az illetékesek – magyarázta a lapnak dr. Györei Péter ügyvéd.