Tizennégy hónapra eltiltották Ryan Lochte-t

Lochte banned 14 months for anti-doping violation - USADA Horizontal SUMMER OLYMPIC GAMES SWIMMING PRESS CONFERENCE BUST HEADSHOT
(FILES) This August 03, 2016 file photo shows US swimmer Ryan Lochte addressing a press conference in Rio de Janeiro, two days ahead of the opening ceremony of the Rio 2016 Olympic Games. American swimmer Ryan Lochte has been suspended 14 months for an anti-doping violation after he received an intravenous infusion, the US Anti-Doping Agency announced on Monday, July 23, 2018. The six-time Olympic champion did not use a banned substance, but Lochte did not have a Therapeutic Use Exemption (TUE) for the treatment. His ban was backdated to May 24, the day Lochte posted a picture of himself getting the IV on social media. / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
A riói olimpián kirobbant, és tíz hónapos eltiltást eredményező benzinkutas botrány után újra bajba került a tizenkétszeres ötkarikás érmes úszó, Ryan Lochte. 

Az NBC amerikai hírcsatorna információi szerint a hatszoros olimpiai bajnok úszót az Egyesült Államok doppingellenes szervezete (US. Anti-Doping Agency) tiltotta el tizennégy hónapra. A büntetés egy fatális hiba miatt sújtott le Lochte-ra: a közösségi oldalára feltöltött egy képet, amelyen egy legálisan beszerezhető és fogyasztható B-vitamin tartalmú szert vesz magához intravénásan, viszont a megengedett 100ml-nél nagyobb mennyiségben.

"Jól éreztem magam, jól ment az úszás, megszületett a fiam, minden rendben volt, erre most ez történik – kesergett Lochte a Fort Lauderdale-ben tartott sajtótájékoztatóján. – Ahogy az ember karrierje elér egy pontra, attól fogva mindig szem előtt van. De megtanultam ezt a saját káromon, különösen Rio után. Erre most jön ez."

Ryan Lochte másodszor is tanulhat a saját hibájából Forrás: AFP/Martin Bureau

Lochte úgy érzi, hogy nagyon szigorú büntetést kapott, miközben nem használt tiltott szert.

– vallotta be férfiasan az amerikai klasszis, hozzátéve, biztos benne, hogy számos sportoló van, aki hozzá hasonlóan nem ismeri a 100 ml-es szabályt.

Lochte kénytelen lesz kihagyni az augusztusi Csendes-óceáni bajnokságot (Pan-Pacific Championships), valamint a jövő évi világbajnokságot is. Lochte továbbra is komolyan gondolja, hogy 2020-ban ott lesz a tokiói olimpián, és 36 éves a legidősebb amerikai úszó lesz, aki egyéni számban rajthoz áll az ötkarikás játékokon.

2016-ban a riói olimpia úszóversenyeinek végeztével Lochte és társai egy vad riói buliból tartottak hazafelé, amikor egy benzinkúton botrányt okoztak, szétvertek egy vécét, és szétrúgtak egy ajtót is. A sportolók másnap egy elég furcsa sztorival álltak elő, Lochte-ék azt mondták, rendőrnek öltözött banditák rabolták ki őket a benzinkútnál. Ezért az akcióért járt a fentebb említett tíz hónapra szóló eltiltás.