Negyeddöntős a női kardválogatott a vívó-világbajnokságon

márton anna
Negyeddöntős a női kardválogatott a vívó-világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Magabiztosan nyert csütörtöki mérkőzésen, ezzel negyeddöntőbe jutott a magyar női kardválogatott, míg a férfi párbajtőrcsapat az ötödik helyen végzett a kínai Vuhsziban zajló vívó-világbajnokságon.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta trió 12 tussal verte a japánokat, így a magyar csapat készülhet a pénteki folytatásra, amikor az olaszokkal mérkőzik az elődöntőért.

Negyeddöntős a női kardválogatott a vívó-világbajnokságon Forrás: Sputnik/Vitaliy Belousov

Az együttes negyedik tagja, László Luca nem vívott a japánok ellen.

A magyar férfi tőrcsapat a 11. helyen végzett. A Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mészáros Tamás, Németh András alkotta válogatott először szoros küzdelemben legyőzte a brazilokat, majd a negyeddöntőbe jutásért rendezett összecsapáson simán kikapott az amerikaiaktól.

A 9-16. helyekért zajló csatározások során a magyarok szép eredményt elérve öt tussal verték a német csapatot, amelyben ott volt a négyszeres egyéni világbajnok Peter Joppich és a pekingi olimpiai aranyérmes Benjamin Kleibrink is. Ezután vereséget szenvedtek a britektől, végül egy tussal jobbnak bizonyultak az ausztráloknál.

Az ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat.

A Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András összeállítású válogatott a dél-koreaiaktól elszenvedett negyeddöntős vereség után szoros mérkőzésen egy tussal nyert a kínaiak ellen, majd a helyosztón simán verte az olaszokat.

A Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András összeállítású csapat az ötödik helyen végzett Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Előbbi összecsapáson az elején hátrányba kerültek a magyarok, majd Rédli a hatodik asszóban egy 7-2-es győzelemmel fordított, és onnan már minden párharc végén - ha szűken is, de - megvolt az előny. Az utolsó mérkőzésen jó kezdés után a közepe alakult szorosabban, de aztán újabb magyar győzelmek következtek, így végül 13 tusra nőtt a különbség.

A kínaiak ellen Rédli plusz hármas, Bányai plusz egyes, Berta mínusz hármas, az olaszokkal szemben pedig Rédli plusz nyolcas, Bányai plusz ötös találati aránnyal zárt, míg Berta annyi tust adott, amennyit kapott. A csapat negyedik tagja nem vívott ezen a két mérkőzésen.

A férfi párbajtőrözők versenye szerdán kezdődött, amikor a magyarok két győzelemmel biztosították helyüket a negyeddöntőben.

Eredmények:

női kard csapatverseny:
a 16 között:
Magyarország-Japán 45-33

férfi tőr csapatverseny:
a 32 között:
Magyarország-Brazília 45-43
a 16 között:
Egyesült Államok-Magyarország 45-26
a 9-16. helyért:
Magyarország-Németország 45-40
a 9-12. helyért:
Nagy-Britannia - Magyarország 45-38
a 11. helyért:
Magyarország-Ausztrália 45-44

férfi párbajtőr csapatverseny:
az 5-8. helyért:
Magyarország-Kína 30-29
az 5. helyért:
Magyarország-Olaszország 33-20