A cselgáncsozó Karakas Hedvig bronzérmet nyert Budapesten

Karakas Hedvig Judo VB 2017
Karakas Hedvig ötödik az első olimpiai kvalifikációs cselgáncs versenyen
Vágólapra másolva!
Az első nap legjobb magyar szereplését produkálva Karakas Hedvig bronzérmet nyert az 57 kilogrammos súlycsoportban a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának budapesti Grand Prix-versenyén.

A vb- és Eb-bronzérmes magyar dzsúdós a marokkói Szumija Irauit ipponnal, a bolgár Ivelina Ilievát vazaarival verte, majd a negyeddöntőben a német Amelie Stollnál is jobbnak bizonyult, méghozzá alig két és fél perc alatt ipponnal.

Az elődöntőben a Rióban 2013-ban világ-, 2016-ban olimpiai bajnok brazil Rafaela Silvával csapott össze, akit két hete a zágrábi GP bronzmérkőzésén hosszabbítás után, 8 és fél perces küzdelemben legyőzött. A két cselgáncsozó ezúttal is nagy csatát vívott, amelyből a brazil került ki győztesen vazaarival.

Karakas karfeszítéssel szerzett ipont Fotó: Csudai Sándor - Origo

Karakas a bronzmérkőzésen azzal kanadai Jessica Klimkaittel találkozott, aki tavaly megnyerte a Pánamerikai Játékokat, és aki a legutóbbi, zágrábi GP-n ezüstérmes volt. A harmadik helyért vívott összecsapás első percében Karakas volt kevésbé aktív, ám ezt követően egy földharc során karfeszítéssel ippont ért el, így győzött.

"Mindent meg tudtam valósítani ezen a napon, amit terveztem. Így volt ez Silva ellen is, de a brazil lány meglepett egy olyan dobással, amire tőle nem számítottam. A bronzmeccsen őszintén szólva tartottam a kanadaitól, de végül sikerült legyőznöm. Nagyon boldog vagyok, hogy hazai közönség előtt sikerült jól szerepelnem, ez az érem sokkal többet ér számomra, mint amiket sok száz kilométerrel arrébb szereztem" - nyilatkozta a judoinfo.hu szakportálnak a verseny után a BHSE 28 éves dzsúdósa.

A pénteken tatamira lépő többi magyar versenyző helyezetlenül zárt.