Szombaton dől el, hogy kétszeres Eb-aranyérmes lesz-e Rasovszky Kristóf

RASOVSZKY Kristóf
Glasgow, 2018. augusztus 9. Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf (j) és az aranyérmes holland Ferry Weertman a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyének végén a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 9-én. (MTI/EPA/Gerry Penny)
Vágólapra másolva!
Az Európai Úszó Szövetség (LEN) szombaton dönt a magyar csapatnak a férfiak 10 kilométeres nyíltvízi versenye után beadott óvásáról. Ha ennek helyt adnak, akkor Rasovszky Kristóf második Eb-aranyérmét veheti Glasgow-ban.

A LEN Nyílvízi Úszó Technikai Bizottságának elnöke, Sam Greetham bejelentette, hogy a magyar úszóválogatott által a férfi 10km-es verseny befutója kapcsán beadott óvást a testület szombat reggel, az 5km-es váltó előtt tárgyalja meg, adott tájékoztatást a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ).

Dráma 10 km-en: a benyúláson múlt Rasovszky újabb Eb-aranya

Rasovszky Kristóf a második helyen végzett csütörtökön 10 kilométeren a nyílt vízi úszók skóciai Európa-bajnokságán. A 21 éves veszprémi sportoló szerdán 5 kilométeren nyert aranyérmet, ezúttal közel volt az újabb bravúrhoz, de a holland Ferry Weertman a jobb benyúlásának köszönhetően megelőzte őt.

Az óvásban a korábbi években előfordult esetekre hivatkozva holtverseny kihirdetésére tett indítványt Gellért Gábor szövetségi kapitány az elsőként rangsorolt holland Ferry Weertman és a másodikként jegyzett Rasovszky Kristóf között, miután az időmérő hivatalosan tizedmásodpercre ugyanazt az időt állapította meg mindkét versenyző esetében. A orosz főbíró a hivatalos célfotó és videófelvételek megtekintése után döntött arról, hogy a holland versenyző a győztes.

Amennyiben LEN illetékesei helyt adnak a magyar csapat óvásának és Rasovszky Kristóf is aranyérmes lesz, úgy a magyar az öt kilométeren nyert aranya után a második Eb-győzelmét ünnepelheti Glasgow-ban.