Két kvótát szereztek a magyar női tornászok a jövő évi Európai Játékokra

Dévai Boglárka
Silver medalist Russia's Angelina Melnikova (L), Gold medalist Hungary's Boglarka Devai (C) and Bronze medalist Romania's Denisa Golgota pose on the podium during the medal ceremony for the women's vault final of the artistic gymnastics at the SSE Hydro during the 2018 European Championships in Glasgow on August 5, 2018. / AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN
Vágólapra másolva!
A magyar női tornászválogatott a múlt heti, glasgow-i Európa-bajnokságon két kvótát szerzett a jövő júniusi, minszki Európa Játékokra.

A magyar szövetség (MATSZ) szombati beszámolója emlékeztet rá, hogy a szertornászok számára a skóciai verseny volt az első kvalifikációs lehetőség a jövő nyári multisport-eseményre. A felnőtt csapatverseny selejtezőjének első hat helyezettje két-két kvótát szerzett, így a Böczögő Dorina, Dévai Boglárka, Fehér Nóra, Makra Noémi, Péter Sára összeállításban hatodik magyar női válogatott is.

Dévai Boglárka (középen) egy aranyérmet is szerzett ugrásban a glasgow-i Eb-n Forrás: AFP/Andy Buchanan

A megszerzett kvóták nem névre szólnak, a szövetségek kapják azokat.

Az Európai Játékok további helyeiért április 10-14. között, a lengyelországi Szczecinben sorra kerülő Európa-bajnokságon küzdenek meg a tornászok, ott már névre szóló kvótákat osztanak ki.

Magyarországnak tornában, ritmikus gimnasztikában és aerobikban már van kvótája a fehéroroszországi eseményre. Az első, 2015-ös Európa Játékokon is mindhárom szakágban versenyeztek a magyar tornászok.