Kapás Boglárka: a harmadik 50 méter volt a kulcs a győzelemhez

Kapás Boglárka
Gold medallist Hungary's Boglarka Kapas poses on the podium during the medal ceremony for the Women's 200m butterfly swimming final at the Tollcross swimming centre during the 2018 European Championships in Glasgow on August 6, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Kapás Boglárka szerint a harmadik 50 méter volt a kulcs ahhoz, hogy aranyérmet nyerjen egy hete 200 méter pillangón Glasgow-ban az úszó Európa-bajnokságon.

A 25 éves versenyző az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában elmondta, az edzéseken nagyon sokat gyakorolta, hogy a legtöbb energiáját a harmadik és a negyedik ötven méterbe tegye bele.
Az első 100 méteren tartalékolt, és tudta, hogy ezzel a taktikával a legjobbját ki tudja úszni - tette hozzá.
Ami a negyedik 50 métert illeti,

- fogalmazott.

Kapás Boglárka szerint a harmadik 50 méter volt a kulcs egy héttel ezelőtt aratott Európa-bajnoki győzelméhez Forrás: AFP/Oli Scarff

Kapás Boglárka szólt arról is, egyelőre pihentetik a gyorsúszást. Most úgy áll rajthoz ezeknél a számoknál, hogy "nem igazán" akarja leúszni - mondta, megjegyezve, azt akarja megvárni, hogy ezeket le akarja úszni, és meg akarja nyerni.

Kifejtette, bízik abban, hogy a 2020-as tokiói olimpiára "visszajön ez az akarat meg ez a tűz, ami a gyorsra vonatkozik". Lehet, hogy négy számban is rajthoz áll, ez majd kiderül - tette hozzá Kapás Boglárka.