Tokió 2020: tülekedéstől tartanak a vasútállomásokon a szakértők

Shiki shima Japán luxusvonat
A photo shows the newly luxury sleeper train Shiki-shima (L) and special platform were unveiled to media at JR Ueno Station, Tokyo on March 16, 2017. East Japan Railway Co. is scheduled to begin operation of Shiki-shima in May. The three-day trip plan includes sightseeing between Ueno Station and Aomori Station, which cost 1,050,000-500,000 yen per person.( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Tülekedéstől tartanak a vasútállomásokon a szakértők a 2020-as tokiói olimpia alatt.

Egy kedden napvilágot látott tanulmány szerint főként az átszállásokra szolgáló csomópontokban és az ötkarikás helyszínek közelében alakulhatnak ki tömegjelenetek. A japán fővárosban nyolcmillióra tehető az ingázók száma, akik mintegy 47 ezer szerelvényt használnak naponta. Hozzájuk társul majd a játékok alatt mintegy 650 ezer turista.

Tokió 2020: tülekedéstől tartanak a vasútállomásokon a szakértők Forrás: AFP/The Yomiuri Shimbun/Kazuki Wakasugi

A Csuo Egyetem szakértői azt javasolják a városvezetésnek, hogy a munkaidőt igazítsa az olimpiai programhoz, és aki tud, az otthonról dolgozzon. Emellett az ötkarikás vendégeket kevésbé forgalmas pályaudvarokra lehetne irányítani.

A tanulmány kitér arra, hogy a tokióiak a reggeli csúcsforgalomban is fegyelmezetten várakoznak a peron kijelölt részén, a külföldiek esetében azonban erre nincs garancia, ami komoly tülekedéshez vezethet.