Három magyar birkózó nyert aranyérmet a kötöttfogású Német Nagydíjon

Bácsi Péter, birkózás
Budapest, 2017. március 4. A későbbi győztes Bácsi Péter (kékben) és Rajczi Gergő küzd a 85 kilogrammos súlycsoport döntőjében a kötöttfogású birkózók országos bajnokságán a fővárosi Kruj Iván Sportcsarnokban 2017. március 4-én. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Három magyar birkózó nyert aranyérmet a kötöttfogású Német Nagydíjon, amelyet szombaton és vasárnap rendeztek Dortmundban.

A magyar szövetség beszámolója szerint az Európa-bajnoki ötödik helyezett Torba Erik a 60 kilogrammosok között, a junior és U23-as Európa-bajnok Lévai Zoltán a 77 kg-ban, a világ- és kétszeres Európa-bajnok Bácsi Péter pedig a 82 kg-ban lett aranyérmes.

A népes mezőny ellenére utóbbi két súlycsoportban magyarok küzdöttek egymás ellen a döntőben: Lévai a háromszoros Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Lőrincz Tamást győzte le 1-1-gyel, később szerzett ponttal, míg Bácsi a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Szabó Lászlót múlta felül kétvállal.

Bácsi Péter 82 kg-ban lett aranyérmes Forrás: MTI/Marjai János

A magyar csapatból Török Zsolt (97 kg) szintén ezüst-, Lőrincz Viktor (87 kg) bronzérmet szerzett, a magyar válogatott pedig megnyerte a csapatpontversenyt.

A Német Nagydíjon 25 ország 190 versenyzője indult. A magyar válogatott számára a dortmundi viadal az októberi, budapesti világbajnokságra való felkészülés egyik fontos állomása volt, ezért 18 birkózóval állt rajthoz Sike András és Repka Attila együttese.