A teqball lett a valaha leggyorsabban elismert hivatalos sportág

Vágólapra másolva!
Az Ázsiai Olimpiai Tanács hétvégi, jakartai közgyűlésén elismerte az egy éve megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ-et, így a magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon.

Látványos bemutatókkal, izgalmas labdamenetekkel kápráztatta el a FITEQ küldöttsége az Ázsiai Olimpiai Tanács (OCA) tagjait. A Föld legnagyobb és legnépesebb kontinensén (mintegy 4,5 milliárd ember) 45 olimpiai szervezet működik. Az alig néhány éve Borsányi Gábor, Huszár Viktor és Gattyán György által megálmodott, majd kifejlesztett magyar sporteszközről és sportágról elismerően nyilatkozott az Ázsia Olimpiai Tanács elnöke, Sheikh Ahmad Al-Fahad AL-SABAH és a tanács több vezető tisztségviselője is. A közgyűlés tagjai egyhangúlag szavaztak bizalmat a magyar sportágnak és ismerték el hivatalosan is a nemzetközi játékok között.

Az OCA hivatalosan is elismerte a magyar fejlesztésű teqballt Forrás: fiteq

A döntés után Huszár Viktor a teqball társalapítója, a küldöttség vezetője azt mondta: „Ez világszenzáció! A teqball hivatalosan is megszületett. Sok olyan játék van, amely sportként funkcionál, de hivatalosan nem ismeri el egyik nemzetközi olimpiai szervezet sem. Nekünk ez egy év alatt sikerült! Kimondhatatlanul büszkék vagyunk, ez Magyarországnak is hatalmas sportdiplomáciai siker! Nyitva az ajtó, hogy a teqball ott legyen a 2022-es Ázsiai Játékokon!"

A hazai és nemzetközi futball legendák (egyebek mellett: Neymar, Messi, Ronaldinho, Figo), patinás klubok (többek között: Arsenal, Chelsea, Manchester United), oktatási intézmények által használt teqball néhány év alatt lett az egyik legkedveltebb futball alapú sportág. A teqball szerelmesei legközelebb októberben, a franciaországi Reimsben láthatják összecsapni a világ 40 országából érkező válogatott csapatokat a második Teqball Világbajnokságon.

A teqballról röviden

A Teqball egy főként a labdarúgáson alapuló új sport és sporteszköz, amely mind a professzionális, mind az amatőr játékosok számára is kiváló a készségek fejlesztésére. A Teqball támogatói között számos világsztár, sportlegenda is megtalálható. A sport és a sporteszköz megálmodója, három alapítója: Borsányi Gábor, Huszár Viktor illetve Gattyán György.