Vuelta: kanadai szakaszgyőzelem, Yates előnye csökkent

BELGACYCLING FRANCE OUT WIELRENNEN CYCLISME RONDE VAN SPANJE ESP
Canadian Michael Woods of EF Education First - Drapac Cannondale celebrates as he crosses the finish line to win the 17th stage of the 'Vuelta a Espana', Tour of Spain cycling race, 157km from Getxo to Balcon de Bizkaia, Spain, Wednesday 12 September 2018. BELGA PHOTO YUZURU SUNADA FRANCE OUT
Vágólapra másolva!
A kanadai Michael Woods nyerte a spanyol országúti kerékpáros körverseny, a Vuelta a Espana 17. szakaszát, melyen az éllovas Simon Yates előnye nyolc másodperccel csökkent az összetettben második Alejandro Valverdével szemben.

A Baszkföldön megrendezett 157 kilométeres etap végén a versenyzőknek az Oiz-hegyet kellett leküzdeniük, amely egyes részein 24 százalékos meredekségű. Woods a ködös időjárásban az utolsó emelkedőn lépett el a kisebb szökevénycsoporttól.

Az összetett esélyesei közül Valverde hajrázott a legjobban, s végül a győztestől 2:40 perccel elmaradva a 15. helyen ért célba.

A kolumbiai Nairo Quintana az utolsó kaptatón elfáradt, így Valverdétől 1:04 percet kapott és összetettben kicsúszott a legjobb ötből.

Michael Woods ünnepel a befutónál Forrás: BELGA/AFP/Yuzuru SUNADA/Yuzuru Sunada

Eredmények:
17. szakasz, Getxo-Balcón de Bizkaia, 157 km:
1. Michael Woods (kanadai, Team EF) 4:09:48 óra
2. Dylan Teuns (belga, BMC Racing Team) 5 másodperc hátrány
3. David De La Cruz (spanyol, Team Sky) 11 másodperc hátrány

Az összetett élcsoportja:
1. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 69:05:34 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar Team) 25 másodperc hátrány
3. Enric Mas (spanyol, Quick-Step Floors) 1:22 perc hátrány

Csütörtökön a Ejea de los Caballeros és Lleida közötti 186,1 kilométeres szakasz vár a mezőnyre, amely összesen 3271,4 kilométert tesz meg a vasárnapi, madridi célig.