Társoldalunk:

Galambos Péter éremért megy az evezős vb-n

2018.09.13. 11:28

Galambos Péter bejutott az  A-döntőbe könnyűsúlyú egypárban a plovdivi evezős világbajnokságon, miután középfutamában a második helyen végzett.

Galambos döntőjét pénteken kora délután rendezik meg.

Galambos Péter második lett középfutamábanForrás: Getty Images/2013 Getty Images/Chung Sung-Jun

A negyeddöntőben érdekelt Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár), valamint a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a középfutamokban, majd a felső ágon folytathatja szereplését pénteken. Csütörtöki futamában - amelyet a rossz időjárás miatt szerdáról halasztottak el - mindkét egység magabiztosan végzett a harmadik helyen, a negyeddöntőkből a futamok első három egysége jutott a legjobb 12 közé.

A tavaly kormányos kettesben világbajnok páros egyik tagja, Simon az MTI-nek elmondta: 11 éve a felnőttek között versenyez, de ebben a számban még nem találkozott olyan erős mezőnnyel, mint idén Plovdivban.

"Csak a szűken vett elithez 15-16 csapatot sorolnék, bármelyikük képes lett volna A-döntőbe jutni. Közülük ugye már csak 12 maradt versenyben, szerencsére mi is. A negyeddöntőben nagyot kellett mennünk, hogy legyőzzük a jó erőkből álló svájci, valamint német párost is, és összejöjjön a továbbjutás" - nyilatkozta Simon.

A Polivka Dóra, Krémer Eszter kormányos nélküli kettes a szombati B döntőbe került, miután középfutamában a hatodik helyen zárt.