Vágólapra másolva!

Tények: olimpiai bajnok magyar vízilabdázó az egyik pedofil erőszakoló

Pénteken a Blikk arról számolt be, hogy két magyar sztársportolóval szemben feljelentés érkezett, miszerint hosszú hónapokon keresztül szexuális kapcsolatot folytattak egy akkor mindössze 11 éves kislánnyal. A borsonline most arról ír, hogy a lány egyik megrontója olimpiai bajnok vízilabdázó volt.

A hír súlyosan megrázta az egész sportvilágot. Az eset kapcsán óráról órára egyre több részlet derül ki, de még most is mindenki csak találgatja, hogy vajon pontosan mi történhetett?

A TV2 hírműsora, a Tények arról számolt be, hogy a most már 13 éves lány megrontói vízilabdázók voltak. Az egyik egy olimpiai bajnok, a másik pedig egy családapa.

A Bors megtudta, hogy a szexuális zaklatásra egy Budapesthez közeli sportegyesületben kerülhetett sor. A lapnak sikerült elérnie egy környéken dolgozó neves pólóst. „Ne haragudjon, de nem hallottam az esetről, egyébként is a szabadságomat töltöm, úgyhogy viszonthallásra” – bontotta a vonalat nagy sóhajtás mellett a férfi.

A szörnyűségeket, azt, hogy a saját edzője és egy másik vízilabdázó zaklatta, évekig tartotta magában a kislány. A csapattársai próbálták meggyőzni, tartsa titokban a megaláztatását, ám nem bírta tovább: egy saját kézzel készített levélben írta le a szexuális aktusokat, azok helyszíneit, körülményeit, amit a családja egyik ismerősének adott át. Azóta a lány szülei feljelentést tettek a rendőrségen, amihez csatolták ezt a levelet.

A rendőrség szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást, amit az eset súlyosságára való tekintettel a Pest megyei Rendőrkapitányság különleges osztálya kiemelten kezel, így napokon belül nyomozati cselekmények várhatók.

Kiderült, a kislányt közben már meg is hallgatta egy kriminálpszichológus, és története életszerűnek mutatkozik.

A hatályos törvények szerint, ha a vádak igaznak bizonyulnak, a tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Azonban az sem kizárt, hogy a két sportoló ártatlan, és csak egy szörnyű lejáratás áldozatai lettek.