Vágólapra másolva!
Sastin Marianna egyre jobb formába kerül, a világbajnok birkózónak ugyanis van egy állandó „edzőpartnere". Kisfia, Olivér februárban született, azóta gyakorlatilag csak a külföldi edzőtáborokba nem kíséri el vb-aranyérmes édesanyját, aki az októberi Budapesten megrendezendő világbajnokságra készül.

A 62 kilogrammos világbajnok a hétvégén rangos versenyen nyert aranyérmet. Minszkben a világ egyik legjobb birkózója, Alekszandr Medved tiszteletére megrendezett viadalon Sastin többek között az olimpiai bronzérmest is legyőzte.

„Nagyon erős mezőny indult a háromszoros olimpiai bajnok tiszteletére megrendezett versenyen. Örülök, hogy jól haladok a felkészüléssel, ezt ez az eredmény is tükrözi. A legkeményebb meccsem az első küzdelmem volt egy kazah ellen, azt megnyertem, onnantól nem volt megállás. A fináléban az olimpiai bronzérmes Sakshi Malik ellen nyertem tussal.

– mondta a magyar birkózó.

Sastin Marianna kisfia imádja a birkózócsarnokok hangulatát Forrás: Róth Tamás

Sastin szerint már vb-hangulat van.

„Egyre több gondolatomat köti le a hazai rendezésű világbajnokság. Sűrűsödnek az edzőtáborok, és azok a versenyek, amelyek a felkészülést szolgálják, valamint az olyan rendezvények, melyek a világversenyhez kapcsolódnak.

– tette hozzá Sastin Marianna.

A mindhárom szakág legjobbjait felvonultató birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik meg.