Vágólapra másolva!
Két aranya mellett egy olimpiai bronzérmet is átvehetett a múlt héten véget ért öttusa-világbajnokságon Anasztaszija Prokopenko.

A fehérorosz öttusázó, aki női váltóban, majd a hagyományos versenyben egyéniben is első lett, Mexikóvárosban kapta meg a 2008-as pekingi játékokon elért eredménye nyomán utólag neki ítélt bronzot. A tíz évvel ezelőtti olimpián Prokopenko negyedikként ért célba, de az eredetileg bronzérmes ukrán Viktorija Terescsukot tavaly kizárták és megfosztották ötkarikás érmétől, miután újraelemzés során mintájában az anabolikus szteroidok közé tartozó turinabolt mutattak ki.

"Sokat vártam erre az éremre, nagyon közel áll a szívemhez. Úgy gondolom, ez is segíteni fog nekem abban, hogy jó eredményt érjek el a következő olimpián, Tokióban" - mondta Prokopenko azután, hogy átvette bronzérmét Klaus Schormanntól, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnökétől és Joël Bouzou alelnöktől, az Olimpikonok Világszövetségének elnökétől.

"A célom az, hogy 2020-ban felállhassak a dobogóra, érmet nyerjek az öttusastadionban. Ez (az érem) tényleg növeli bennem a motivációt az olimpiai ciklusból hátra lévő időszakra" - idézte a 2020 őszén 35 éves versenyzőt a UIPM hétfői hírlevele.